Uğur Mumcu'ya Bursa'da araç parçalarıyla anma
GAZETECİ- Yazar Uğur Mumcu, uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin 23'üncü yıldönümünde Bursa'da yürüyüşle anıldı. Yürüyüşte Mumcu'nun aracının parçaları temsili olarak taşındı.
2016.01.24 15:22 - Son Güncellenme: 2016.01.24 15:22 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ

İLGİLİ VİDEO
Uğur Mumcu'ya Bursa'da araç parçalarıyla anma
Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993 yılında yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Erkan Aydın da katıldı. 400 kişinin katıldığı yürüyüş, Setbaşı Köprüsü'nde başladı.
Sloganlar eşliğinde yürüyen gruptan bazı kişiler Uğur Mumcu'nun yaşamını yitirdiği beyaz renkli Renault marka aracın temsili olarak parçalarını ve plakasını taşıdı.
Atatürk anıtı önüne gelen grup adına basın açıklamasını ÇDG Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Rabia Deniz okudu. Deniz, evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında Türkiye'nin başı çektiğini belirterek, "Gazetecilerin yaşam ve çalışma hakkı, halkın haber alma özgürlüğü artık saygı gösterilsin. Çünkü ne yaparsanız yapın gazeteciler mesleklerini öyle ya da böyle en doğru biçimdi icra etmenin bir yolunu bulacaktır" dedi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
03:01
-
01:23
-
00:14
-
12:15
-
00:47
En Çok Okunanlar
- Av dönüşü otomobilden inerken tüfeği ateş...
- Büyükşehir duyurdu: Bursa'da iki park...
- Bursa'da seyir halindeyken uyuyakalan...
- Meteoroloji gün vererek uyardı! Bursa'ya...
- 5 ülkeye ihracat yapıyordu: Bursa'nın 40...
- Aldatan kocasının cebine cihaz...
- Bursa Yenişehir'de uyuşturucu ve silah...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Adana Demirspor Başkanı Bedirhan Durak'tan...
- İşini bırakıp o mesleğe geçti, şimdi...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Bursa'da zincir markette çayın içinden...
- Bursa'da kurulan dünyanın ilk hayvan...
- Bursa'da akollü sürücüden yok artık...
- Her ayın 10'unda 10'larca üründe 10 numara...