Uğur Dündar istifa etti

Uğur Dündar istifa etti

Artı 1'deki Gezi sansürü kanalın içini boşalttı. Mustafa Hoş, Ece Temelkuran ve Banu Güven'den sonra kanalın anchormani Uğur Dündar da istifa etti.

2013.07.11 09:22 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:23 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Uğur Dündar istifa etti

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, bir süredir ana haber bülteninde yorumcu olarak görev yaptığı Artı 1 televizyonundan ayrılma nedeni olarak, televizyonun meslek ilkelerine uymamasını gösterdi.
Usta gazeteci, "evrensel mesleki etik ilkelerine uymayan yönetimle yollarımızı ayırdık" dedi.
"ÖZGÜRCE HABER YAPAMAYACAKSAK NİYE BURADA OLALIM?"

İstifa krizi sonrası Oda TV 'ye konuşan Uğur Dündar, kanaldan ayrıldığını doğruladı ve ayrılığın temel sebebinin haber merkezine müdahale olduğunu söyledi. Hayatı boyunca bağımsız kaldığını söyleyen Dündar,"Haber merkezine müdahaleyi kabul etmeyiz. Gazeteciler editöryal bağımsızlığa müdahale söz konusu olduğunda toplu şekilde istifayı gündeme getirebilirler. Özgürce haber yapamayacaksak niye burada olalım? Türkiye'de Artı 1 TV gibi birçok kanal var. Umarız bu yaşananlar diğer kanallara da örnek olur. Bu durumu kendileri tercih etti. Hepsine başarılar diliyoruz."

ARTI 1'DE İSTİFA DEPREMİ!

Yayın hayatına henüz yeni başlayan Artı 1 televizyonundaki şok istifalar Uğur Dündar'la sınırlı kalmadı. Haluk Şahin, Özlem Gürses, Uğur Tütçüoğlu ve daha bir çok isim de istifa edenler arasında yer aldı.

İSTİFALARIN NEDENİ GEZİ Mİ?
Öte yandan, kanalın Haber Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş ise olan biteni Twitter'dan anlattı. Hoş, twitter hesabında şunları yazdı:

HOŞ'UN TWITTER AÇIKLAMALARI
Herkes soruyor +1 de ne oluyor? olan biteni butun acikligiyla yaziyorum.15 gundur gitmiyorum.cunku haberlere mudahale edilmeye kalkisildi. 15 gun bekledim.mudahale edenler aklini basina alir hatalarini anlar diye.ancak gelinen durumda mudahale etmek normalmis gibi davraniliyor. medyada ya yandas olacaksin ya da dusmanlik saflasmasi var.kendi adima iki kutupta olmak yerine +1'i habercilik cizgisinde tutmaya calistim. +1'e baslarken tek sartim oldu.haberlere karisilmayacak.bu soz verilince tamam dedim.para bile konusmadim.2 ay boyunca bir kurus da almadim.


Banu Güven ve Ece Temelkuran da gitti
Artı 1'de sansür depremi devam ediyor. Kanalın tepe ismi Mustafa Hoş'tan sonra iki önemli ekran yüzü de istifa etti. Hoş,Twitter'dan yaptığı açıklamada kanal patronajının Gezi olayları nedeniyle sansür dayatmasında bulunduğunu iddia etmişti.
Hoş'un istifasından sonra muhalif kimlikleriyle bilinen Banu Güven ve Ece Temelkuran da kanaldan ayrıldıklarını açıkladı.

İki gazeteci ayrılık haberini twitter'dan böyle duyurdu:

BanuGuven ?@banuguven
Artı 1 de buraya kadarmış. Bu sahiplikle devam etmek mümkün değil. Çok neden var, emin olun. Yayınlarda emeği geçen herkese teşekkürler.

Ece Temelkuran ?@ETemelkuran
Kanal +1 biter... Bu maceranın sonu. Yakında başka bir macerada buluşacağız.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2013.07.11 09:22 - Son Güncellenme: 2013.07.11 09:23 - HABER MERKEZİ
A