'UFO masası savunmaya hizmet etmiyordu'

'UFO masası savunmaya hizmet etmiyordu'

İngiltere'de gizliliği yeni kaldırılan belgeler, Savunma Bakanlığı'nın UFO (tanımlanamayan uçan cisim) masasının yaklaşık üç yıl önce kapatılma nedenini ortaya koydu.

2013.06.21 14:26 - Son Güncellenme: 2013.06.21 14:26 - Dünya
A
'UFO masası savunmaya hizmet etmiyordu'

Ulusal Arşiv Kurumu'nun açıkladığı ve UFO masasının 2007-2009 yıllarındaki çalışmalarını ortaya koyan belgelerde, dönemin Savunma Bakanı Bob Ainsworth'ün, "ülkenin yürüttüğü UFO operasyonuna çok fazla kaynak ayrıldığı ancak buna karşın verimli sonuçlar alınamadığı" ifadeleri yer alıyor ve UFO masasının 'savunma amaçlı hizmet vermediği ve personelin daha önemli savunma alanlarına odaklanmasına engel olduğu' belirtiliyor.

Belgelerde ayrıca, '50 yıldan fazla süredir ülkenin güvenliğine tehdit oluşturacak bir UFO raporlamasının yapılmadığı' bildiriliyor.

'UZAYLIYLA YAŞAYAN KADIN'
Belgelerde, UFO masasına gönderilen mektuplar da ortaya çıktı. Bir çocuğun 2009 yılında gönderdiği ve "dünya dışında yaşayan varlıklar var mı" sorusunu yönelttiği UFO masası, "Bu ilginç bir soru, bu konuda açık görüşlü olmayı sürdürüyoruz. Ancak dünya dışında bir yerde yaşam olduğuna dair elimizde kanıt yok" yanıtını veriyor.

UFO masaına gönderilen bir ilkokul çocuğuna ait mektup da yayınlanan belgeler arasında.

Kamuoyuna açıklanan 4 bin 400 sayfalık belgelerde ilginç detaylar da yer alıyor. UFO masasına iletilen bildirimlerde, bir kadının uzaylıyla yaşadığına, Cardiff'te bir adamın kamp yaparken UFO'nun köpeğini kaçırdığına ve İngiliz Parlamentosunun üzerinde 'yeşil, kırmızı ve beyaz ışıklı bir cismin görüldüğüne' dair raporlar da bulunuyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın UFO masası, 2009 yılının Aralık ayında kapatılmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.06.21 14:26 - Son Güncellenme: 2013.06.21 14:26 - boş7
A