Ucuzlayan karpuz piyasayı altüst etti

Ucuzlayan karpuz piyasayı altüst etti

Yoğun yağmur ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle üretimi artan ve fiyatı ucuzlayan karpuz, pazarda diğer meyvelerin önüne geçti.

2011.07.10 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Ucuzlayan karpuz piyasayı altüst etti

Pazarlarda kilosu 40-60 kuruş arasında satılmaya başlayan karpuz vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşırken, pazarcı esnafı ise bu durumun diğer meyvelerin satışını düşürmesinden dolayı zor günler yaşadıklarını söyledi. Bursa pazar pazarı esnaflarından Hakim Demirkul, bahar aylarında yaşanan dolu yağışı sebebiyle meyvelerin rekoltesinde bu sene belirgin bir biçimde azalma olduğunu, buna karşılık bahar aylarında yağışlı havayı seven karpuzun sıcakların artmasıyla birlikte rekoltesinde yoğun bir artış
olduğunu ifade ederek, karpuz fiyatlarının çok düşük seviyelerde seyrettiğini söyledi. Karpuzun bu sene çok bol olduğunu söyleyen Demirkul, "Diğer meyveler ise yaşanan dolu sebebiyle az ve görece olarak pahalı. Vatandaş da haklı olarak ucuz olanı tercih ediyor. Nihayetinde karpuz tüm piyasayı bozuyor, biz de esnaf olarak zor günler geçiriyoruz" dedi.
Karpuz pazarda kilosu 40-60 kuruş arasında alıcı bulurken, kavun 60-70 kuruş, şeftali 1.50-2.50 TL, kiraz 2.50, kayısı 2-3 TL, armut 3 TL, dut 2 TL, erik 1.5 TL'ye alıcı buluyor. Sebze fiyatlarında ise bamya 5 TL ile listenin başındaki yerini korurken, en düşük fiyata 50 kuruşa domates mutfaklardaki yerini alıyor. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.07.10 17:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A