''Üçlü tehdit ekonomiyi zora sokuyor''

''Üçlü tehdit ekonomiyi zora sokuyor''

PIMCO CEO'su Muhammed El-Erian, ABD'nin hükümet borcu, yüksek işsizlik ve yavaş büyümenin arz ettiği üçlü tehdidin, Amerikan ekonomisini zor durumda bırakmayı sürdürdüğünü belirtti.

2013.07.17 08:05 - Son Güncellenme: 2013.07.17 08:06 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
''Üçlü tehdit ekonomiyi zora sokuyor''

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) CEO'su Muhammed El-Erian, ABD'nin hükümet borcu, yüksek işsizlik ve yavaş büyümenin arz ettiği üçlü tehdidin, Amerikan ekonomisini zor durumda bırakmayı sürdürdüğünü belirtti.

"İyileşmeye devam ediyoruz, ancak hâlen kaçış hızına ulaşmış değiliz" değerlendirmesinde bulunan El-Erian, ikinci çeyrekte yüzde 1.2'lerde seyredildiğini not düşerek, "önümüzdeki çeyrekte hızı yakalamamız, diğerinde de yüzde 2'ye ulaşmamız gerekiyor" dedi.

El-Erian, FED Başkanı Ben Bernanke'nin bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağısunumda, çok önemli şeyler söylemesinin beklenmediğini bildirdi. 

CNBC televizyonuna konuşan El-Erian, Bernanke'nin yapacağısunum ile atacakları adımların verilere bağlı olduğnuu, esnek olduğunu, botu devirmemeye çalıştığını Kongre'ye ve yatırımcılara açıklamaya çalıyacağını ifade etti.

El-Erian ayrıca FED'in varlık alım miktarını azaltmak istemesinin 2 neden olduğunu, bunlardan ilkinin FED'in ekonomiye ilişkin daha iyimser bir görüşe sahip olması olduğunu vurguladı. El-Erian ikinci neden olarak ise FED'in varlık alımlarını maliyetleri ve risklerinden endişe duymasını gösterdi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.17 08:05 - Son Güncellenme: 2013.07.17 08:06 - HABER MERKEZİ
A