Üç yaşındaki Alperen'in dövülerek öldürülmesiyle ilgili mahkeme kararına itiraz

Üç yaşındaki Alperen'in dövülerek öldürülmesiyle ilgili mahkeme kararına itiraz

Kayseri'de birlikte yaşadığı Emel Öner'in üç yaşındaki oğlu Alperen Ekinci'yi döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Harun Sezer'in (38) ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldığı, anne Emel Öner'in beraat ettiği mahkeme kararına, müşteki avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı itiraz etti.

2021.06.01 19:59 - Son Güncellenme: 2021.06.01 20:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Üç yaşındaki Alperen'in dövülerek öldürülmesiyle ilgili mahkeme kararına itiraz

Harun Sezer, Pınarbaşı ilçesi Güney Mahallesi Güney Sokak'ta geçen yıl 15 Haziran'da, Emel Öner'in ilk evliliğinden oğlu Alperen Ekinci'yi yumruk ve tekme darbeleriyle öldürdü. Alperen Ekinci'nin cansız bedenini eve 100 metre mesafedeki mezarlıkta toprağa verdi. Emel Öner, cinayetten bir hafta sonra yaşananları Harun Sezer'in akrabalarına anlattı. Durumu öğrenen Sezer kaçtı. Sezer'in akrabalarının ihbarı üzerine anne Emel Öner, gözaltına alınıp tutuklandı. Alperen'in cesedi gömüldüğü yerden çıkarılıp, otopsi yapıldıktan sonra defnedildi. Harun Sezer 29 Haziran'da yakalanarak tutuklandı.

Sanıklar hakkında 'çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme' ve 'öldürmeye yardım etme' suçlarından dava açıldı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta cuma günü görülen davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Sezer'e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Sanık hakkında hiçbir indirim maddesi uygulamadı. Heyet, Emel Öner'in ise beraatine ve tahliyesine hükmetti.

Cezaya itiraz etti

Alperen Ekinci'nin babası Serdal Ekinci'nin avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, her iki sanığa verilen karara itiraz için Bölge Adliye Mahkemesi'ne (istinaf) başvurdu.

İtiraz dilekçesinde mahkemece verilen kararın usul ve yasaya aykırı olup, sanıkların suç işleme kastıyla gerçekleştirdikleri eylemleri nedeniyle cezalandırılmaları gerektiği belirtildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.01 19:59 - Son Güncellenme: 2021.06.01 20:00 - HABER MERKEZİ
A