Twitter davalarından kurtulmanın en kolay yolu

Twitter davalarından kurtulmanın en kolay yolu

Fazıl Say, Twitter'da paylaştığı ifadeler yüzünden açılan davadan ceza almadan kurtulabilirdi..

2013.04.17 09:49 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:51 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Twitter davalarından kurtulmanın en kolay yolu

Ünlü piyanist Fazıl Say, Twitter'da Ömer Hayyam'a ait olduğu iddia edilen bir ifadeyi yeniden paylaşmış, suç duyurusu üzerine yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, Say'ın 5 yıl içinde böyle bir suçu tekrar işlememesi şartıyla ertelenmişti.

TWITTER DAVALARINDAN KURTULMANIN EN KOLAY YOLU
Sosyal medyanın hayatımızı bu kadar etkilediği bir dönemde twitter davalarından kurtulmanın basit bir yolu var. Bugüne kadar birçok ünlü twitter'daki ifadeleri yüzünden hakim karşısına çıktı. Hürriyet Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, bu davalardan kurtulmanın en kolay yolunu bugünkü köşesinde paylaştı.

"BEN YAZMADIM BAŞKASI YAZMIŞ" DESE KURTULACAK
Fazıl Say'a hapis kararı sonrası Semercioğlu, "İstediğinize en ağır hakareti edin, istediğinize küfürler savurun, "Ben yazmadım, benim adıma açılan hesaplardan başkası yazıyor" dediğiniz anda ceza almaktan kurtuluyorsunuz. Yasal yollara başvurup, Amerika'dan yazanın IP adresini tespit etmeye çalıştığınızda ise "Kullanıcıların IP adreslerini vermemiz mümkün değil" yanıtıyla karşılaşıyorsunuz. Twitter yüzünden hakkında en çok dava açılanların savunmalarına dikkat edin, her seferinde kendilerinin yazmadıklarını söylüyorlar. Kendi adına açılan hesaplardan başkalarının yazdığı savunmasını yapıyorlar. Fazıl Say da 'Bunu ben retweet yapmadım' deseydi 10 aylık hapis cezası almayacaktı.' dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 09:49 - Son Güncellenme: 2013.04.17 09:51 - HABER MERKEZİ
A