TWITTER'DA GÜNÜN EN ÇOK PAYLAŞILAN FOTOĞRAF!

TWITTER'DA GÜNÜN EN ÇOK PAYLAŞILAN FOTOĞRAF!

Sosyal bilimlerde 'göstergebilim' ilginç bir alandır. Tamamen dış görünüş ilk algı ya da bir nesnenin arkasındaki anlamları okumaya çalışır. Bu kimi zaman bir kitap kapağı olabilir kimi zaman da bir fotooğraf karesi isterseniz gördüğünüz bu fotoğraf karesini göstergebilimin sınırlarını zorlayarak okumaya çalışalım. Acaba bu fotoğraf bize ne anlatıyor.

2011.03.18 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
TWITTER'DA GÜNÜN EN ÇOK PAYLAŞILAN FOTOĞRAF!

Sanırım mutlu bir anın eşiğindeyiz. Yani çifitimiz gelinliklerini ve damatlıklarını giymişler birazdan (muhtemelen) süslenmiş arabaları ile nikah salonunun yolunu tutacaklar. Damadın bir atın yularını tutarcasına rahat ve hoyrat kavradığı gelinimizin saçlarına baktığımızda henüz yeni yapılmış. Nitekim damat bey de apaçi modeline beş kala berberine müdahale edip saçlarını jöle ile emir komuta içine aldırmış.

Başında tacı elinde eldiveni ile yerdeki koyun postu imitasyonunun üzerine boylu boyunca uzanmış gelinimiz bir sindirella masalından fırlamış gibi duruyor.Neyse ki ayakkabıların ikisi de şimdilik aayaklarda duruyor. Damat adayımız ise hayatında ilk ve son kez giyeceği Fransız şansöyleyelerinin 17. yüzyılda giymeyi kesinlikle terk ettiği ve Avrupa'nın kimi bölgelerinde giyilmesi halk sağlığı düşünülerek yasaklanmış olsa da bizde düğün smokini olarak kullanılmakta ısrar edilen o malum takım elbiselerden birini kuşanmış. Ayakkabılar cilalı..

Gelin ve damat adaylarımız bu halleri ile sadece yazıyı okuyanlar için mükemmel bir çekirdek aileye adım atmak üzereler. Oysa bir de üstteki fotoğrafa bakanlar için ilişki durumunun biraz karışık olduğu aşikar. Gelinin yüz üstü uzandığı bu imitasyon koyun postunun kareye girmesini muhtemelen gelin adayımızın gelinliğinin kirlenme endişesine borçluyuz.

 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2011.03.18 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A