Tutuklu komutanlar için 'sessiz çığlık'

Tutuklu komutanlar için 'sessiz çığlık'

TUTUKLU asker ailelerinin 39 haftadır devam eden 'Sessiz Çığlık' eylemine Antalya'da destek veren Vardiya Bizde Platformu, Kışlahan Meydanı'nda tutuklu subayların mektubunu halka okudu.

2013.06.29 18:10 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:10 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tutuklu komutanlar için 'sessiz çığlık'

Balyoz davasından tutuklu asker ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu'nun her hafta cumartesi günleri gerçekleştirilen Sessiz Çığlık eylemi 39'uncu haftasına girdi. Hasdal Askeri Cezaevi'nde 29 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında toplam 36 subayın katılımıyla açlık grevi yapılacağına ilişkin duyuru ve Balyoz sanıklarının birlikte yazdığı mektup, Antalya'da da Kışlahan Meydanı'nda toplanan platform üyeleri tarafından vatandaşlara okundu.

Askerlerin üç gün serecek açlık greviyle, Balyoz davasında karşı karşıya kaldıkları hukuksuzlukları protesto edeceklerini belirten platform sözcüsü Teoman Şanal, askerlerin konuya ilişkin açıklamasını okudu. Açıklamada şöyle denildi:

"Asrın iftirası olan Balyoz tertibinde, özel yetkili mahkemece hukuken kabul edilemeyecek, hiçbir maddi delil olmaksızın, sadece uydurulmuş, imzasız bilgisayar yazılarıyla 20 yıla kadar varan hapis cezalarına çarptırıldık. Mahkemenin vicdanları yaralayan bu kararından sonra, hiçbir Türk vatandaşının hukuki güvencesinin kalmadığını, her vesileyle anlatmaya gayret sarf ettik. Türkiye'de hukuk ve adaletin bitme noktasına geldiğini, yüce Türk Milleti'ne göstermek ve bu konuda aziz milletimizin dikkatini çekmek maksadıyla toplam 36 Türk subayının katılımıyla 29- 30 Haziran ve 1 Temmuz 2013 tarihlerinde 3 günlük açlık grevi yapacağız. Kişisel hiçbir beklentimiz ve talebimiz yoktur. Aziz milletimize saygıyla duyurulur. Hasdal'ın Emir subayları."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 18:10 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:10 - HABER MERKEZİ
A