"Tutturmuşlar Gezi Park'ı diye, dert başka"

"Tutturmuşlar Gezi Park'ı diye, dert başka"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'da start veren ve daha sonra İstanbul'da devam eden "Milli İradeye Saygı" mitinginin 3'üncü durağı Kayseri'de halka sesleniyor.

2013.06.21 14:52 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
"Tutturmuşlar Gezi Park'ı diye, dert başka"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'da start verilen ve İstanbul'da devam eden "Milli İradeye Saygı" mitinginin 3'üncü durağı Kayseri oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap eden Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'TÜM TÜRKİYE VANDALLIĞA İSYAN EDİYOR'
''Kayseri bugün tek yürek halinde. Haksızlığa, hileye, şiddete, vandallığa ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor. Bugün Anadolu, Trakya tüm Türkiye tek yürek halinde. Tüm Türkiye vandallığa, barbarlığa ve yağmacılığa isyan ediyor. Bugün tüm Türkiye huzurunu kastetmek isteyenlere, piyonlara karşı itirazını yüksek sesle haykırıyor. Sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi tüm yeryüzü duysun.

 

'SİZİ BAŞINI KUMA GÖMENLER DUYMAYACAKTIR'
Sizi başını kuma gömenler, uluslararası medya Türkiye'deki bir kısım medya duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir.

Kayseri, kardeşim Abdullah Gül'ün şehri. Milli iradaye saygı bu, sandığa saygı duy. Hukuk içindeki bu mitinglerimizden rahatsız olanlar var. Miting yapmayacağız da her gün sizin yakıp yıkmanızı mı izleyeceğiz.

'CHP AŞIRI UÇLARIN PEŞİNE TAKILDI'
Ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldın o aşırı uçların peşine. Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) işgal ettiler. Ne yapacaktık? Ne diyecektik polisimize? Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik? İçişleri Bakanıma şunu söyledim '24 saat içerisinde AKM'yi temizleyeceksiniz, Taksim Meydanı'nı temizleyeceksiniz.'

'GEZİ PARKI TÜM HALKINDIR'
17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki işgalci grubun değil tüm halkındır. Taksim Meydanı miting meydanı da değildir. Miting yapacaksan gidersin Kazlıçeşme'de yaparsın, Kadıköy'de yaparsın. Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler.

'ÜLKENİN KAYMAK TAKIMI CHP İLE BİRLİKTE'
Biz okumuş insanlarız, sanatçıyız, yazarız, sermayedarız, imtiyazlıyız diyorlar. Bizim oyumuz ile Kayseri'deki Ahmet'in Mehmet'in çobanın oyu bir olmaz diyorlar. Göbeğinin kaşıyan adam diyorlar. Makarnaya, kömüre oyunu satanlar diyorlar, koyun diyorlar. Bak Taksim Meydanı'nda orada servisleri siz yaptığını o sermaye çevresiyle beraber hadi diğer zamanlarda da yapmaya devam edin. Eğer bu iş bununla halloluyorsa buyurun devam edin. Ülkenin kaymak takımı CHP ile birlikte.

'ZAHİDE NİNE'Yİ GÖRDÜNÜZ DEĞİL Mİ?'
Zahide Nine'yi gördünüz değil mi? Zahide Nine, dik durdu, eğilmedi. Tek başına bunu yaptı. O Zahide Nine'nin eli öpülür. İşte o Zahine Nine'ler Nene Hatun'ların varisidir. Biz, sizler, Nene Hatun'ların varisleriyiz. Bunlar, Zahide Nine'ye nasıl bakıyorsa bütün millete de öyle bakıyorlar ama artık Zahine Nine'ler susmuyor, bunlara ağızlarının payını veriyor ama artık millet susmuyor, bunlara gereken cevabı veriyor.

Artık millet susmuyor, bunlara gereken cevabı veriyor. Sizin tuzaklarınızın üzerinde bir tuzak var işte siz o tuzağı göremiyorsunuz. O mutlak kudret sahibinin tuzağı. Köylüsünüz köylü kalacaksınız, koyunsunuz sizi güdeceğiz dediler. Anadolu ve Trakya bu oyunu bozdu.

'TUTTURMUŞLAR GEZİ PARKI DİYE, DERT BAŞKA'
Tutturmuşlar Gezi Parkı Gezi Parkı, dert başka. Ben Kasımpaşa'nın çocuğuyum o Taksim Gezi Parkı'nın ne olduğunu çok iyi bilirim. İstanbul çevreci otobüslerle benim dönemimde tanıştı. Tarihini de bilirim. Gezi Parkı'ndan yeşili katleden bir proje yok. Bir şehir müzesi yapalım istiyorum, bütün araçlar yerin altına alınsın. Polisin biber gazına hayır ama egzoz dumanına evet, bunların çevrecilik anlayışı bu. Ergenekon ile kurulan oyunu, Reyhanlı saldırı oyununu siz bozdunuz. Türkiye düşmanları ne yaparsa yapsın bu oyuna gelmeyeceğiz.

'MİLLETİ DURDURAMAYANLAR, KENDİLERİ DURAN ADAM OLDULAR'
Biz, 'durmak yok yola devam' diyoruz. Peki bunlar ne diyor: 'duran adam'. Bunlar on yıllar boyunca, 'Türk'e durmak yaraşmaz' deyip tam aksine durdular, halen duruyorlar. Bunların hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey, durmaktır ve durdurmaktır. Bu işte gayet başarılılar. Bunlar bizi yıllarca başta anamuhalefetin başı olmak üzere SSK kuyruklarında durdurdular, eczane kuyruklarında durdurdular. Bunlar bizi yıllarca üniversite kapısında durdurdular.

Milleti durduramayanlar kendileri duran adam oldular. 2023'e doğru emin adımlarla yürüyeceğiz bu oyunu da bozacağız.

'YARIN UTANMADAN KÖPRÜDEN GEÇERLER'
IMF ile borcu sıfırladık, bundan rahatsız oldular. 3. köprünün temelini attık, bundan da rahatsız oldular. Yarın utanmadan sıkılmadan bu köprüden geçerler. Türkiye yükseliyor, borsanın kazanmasından bunlar rahatsız oldular. Türkiye'de aylardır terör nedeniyle şehit haberi gelmiyor, bundan da rahatsız oldular.

Biz, çözüm süreci için sabotajlar olabilir dedik. İşte bu son olaylar, en çok da çözüm sürecini saboteye dönük olaylardır. Biz bunlara da aldanmayacağız, bunlara da boyun eğmeyeceğiz. Bu oyunu da bozacağız.

Çarşamba günü Akil İnsanlar ile final toplantımızı yapacağız. Çözüm sürecini kararlılıkla ilerleteceğiz. Bizim en büyük hazinemiz kardeşliğimizdir.

Bir süredir Türkiye'de çok çirkin tahriklerle, çok çirkin provokasyonlarla Alevi kardeşlerimiz üzerinde çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. Bu çirkin tahrikte CHP, ne yazık ki başrolde bulunuyor. Bu çirkin tahrikte CHP'nin bazı kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor, başta Genel Başkanları olmak üzere. Bu çirkin tahrikte Türkiye dışından bazı odaklar rol alıyorlar.

Dersim olaylarına karşı bizim dönemimizle alakası olmadığı halde bir Başbakan olarak özür beyanında bulunurken CHP'nin genel başkanı benim bu özrümün karşısında durmuştur. Güya kendisi de Dersimli.

Alevi kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli ve Pir Sultan Abdal hepimizindir.

Bu topraklar üzerinde asla ameliyat yaptırmayacağız. Biz kimsenin incinmesine müsaade etmeyeceğiz.

8 ay sonra sandık önünüze gelince bu vandallardan ve onlara destek verenlerden hesabımızı sandıkta soracağız.

Sandık sonucu her ne olursa olsun biz 76 milyonun hükümeti, yüzde 100'ün hükümetiyiz. Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam ettik, devam ediyoruz. Eğer biz bunu başaramasaydık bu ülkenin 78 vilayetinden milletvekili çıkaramazdık. CHP, Türkiye'nin genelinde yok, MHP genelinde yok, BDP belli bir bölgede. O kadar. Neden  Bunlar milletin tamamını kucaklayamadılar, milletin tamamını AK Parti kucakladı.

Sincan'da başlattığımız bayrak kampanyasını devam ettireceksiniz, balkonlarımıza, pencerelerimize bayrakları asacağız. Bayrak yasasına uygun olan bayrağımızı asmanızı istiyorum.''

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.06.21 14:52 - Son Güncellenme: 2013.06.21 16:00 - HABER MERKEZİ
A