Turzimcilerin yeni gözdesi

Turzimcilerin yeni gözdesi

SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde, Altınkaya Baraj Gölü'nde bulunan Şahinkaya Kanyonu, turizmcilerin yeni gözdesi oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, turizm merkezi ilan edilen bölgeye il dışındaki seyahat acentelerinin gezi planı yapılması için planlarının olduğunu söyledi.

2013.04.17 12:09 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:09 - Güncel
A
Turzimcilerin yeni gözdesi

Vezirköprü İlçesi'nde Altınkaya Baraj Gölü'nde bulunan Şahinkaya Kanyonu, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. 3 bin 250 metre uzunluktaki kanyonda su derinliğinin ortalama 106 metre olduğu kanyon yüksekliğinin ise 340 metreye kadar çıktığı belirtildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Şahinkaya Kanyonu'nun geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'turizm merkezi' ilan edildiğini söyledi. Ünal, "Şahinkaya Kanyonu'nda çok ciddi bir turizm potansiyeli var. Baraj gölünün turkuvaz rengi suyu ve dik dağ yamaçları ile büyük bir doğa harikası. Kanyon içerisine düzenlenen tekne turlarına son yıllarda yerli ve yabancı turistler ilgi göstermeye başladı. Seyahat acentelerinin düzenledikleri turistlik turların gezi güzergahı içine alınması konusunda da yeni gelişmeler var" dedi.

Ünal, Şahinkaya Kanyonu'nun turistlerin yeni gözdesi haline geldiğini söyledi. Ünal, "Amacımız bu doğa harikası alanın tanıtımı daha çok yapıp bilinirliğini artırmaktır. Özellikle baraj gölünün içinde böyle büyük bir kanyonunu bulunması çok önemli bir özellik. Bu sebeple kanyonunu turizme kazandırılmasının kente de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 12:09 - Son Güncellenme: 2013.04.17 12:09 - Ramazan Acar
A