TÜRSAB'DAN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

TÜRSAB'DAN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, "Ülkemizin doğal kaynakları, altın gibidir. Giderek yok olan doğamız gelecekte altından daha değerli olacak. Bu kaynaklarımızın yok olmasına göz yumanlar bizden değildir" dedi.

2011.02.17 11:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
TÜRSAB'DAN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

Kazdağları ve çevresinde altın arayan şirketlere tepki göstererek; "Karılarımızın kollarındaki bilezikleri bunlara verelim, buradan defolup gitsinler" diyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a turizmcilerden destek geldi. TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Gökhan'ı ziyaret ederek, doğanın korunması için gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik etti. Ülkedeki doğal güzelliklerin zaman içerisinde birer birer yok olduğunu vurgulayan TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, bu kaynakların korunması için çaba gösteren herkese müteşekkir olduklarını söyledi.

Turizmin başlıca kaynaklarından biri olan doğanın korunması gerektiğinin altını çizen Akkuş şöyle konuştu: "Türkiye, doğal güzellikleri bakımında görülmeye değer ender ülkelerden birisidir. Doğal kaynaklarımız, dünyanın ilgisini çekiyor ve insanlar ülkemize bu güzellikleri görmek için geliyor. Kazdağları gibi özel bir yerin yok edilmesine karşı çıkarak bu konuda halka çağrıda bulunan değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülke turizmi böylesine duyarlı kent yöneticileri sayesinde hak ettiği değeri bulacaktır."

ÇANAKKALE TEMSİLCİSİ ATANACAK
Çanakkale'nin turizm açısında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Akkuş, tarihi geçmişi ve doğası başta olmak üzere birçok güzelliği bünyesinde barındıran şehrin, turizm potansiyelinin yükseltilmeye ihtiyacı olduğunu aktardı. Çanakkale ziyaretinde bölgede faaliyet gösteren turizm acenteleri ile bir araya gelerek ikili temaslar gerçekleştirdiklerini belirten Akkuş: "Kentteki turizm acenteleri ile bir araya geldik ve turizmcinin sorunlarını kendilerinden dinledik. Böylesine ciddi bir potansiyele sahip olan Çanakkale'nin turizm konusunda yaşadığı sıkıntıları acentelerimizden daha ayrıntılı bir şekilde öğrenme imkanı bulduk. Yakın bir gelecekte de TÜRSAB Güney Marmara BYK olarak bizi temsil edecek turizmci bir arkadaşımızı tespit edeceğiz ve kendisinin Çanakkale temsilcimiz yapacağız. Kendisi bizim buradaki temsilcimiz olacak ve resmi kurumlar ile direk irtibatı sağlayacak" diye konuştu.

POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ
Çanakkale'de var olan turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise şunları söyledi: "Kentimiz turistik bir yöre konumunda. Bizlerin vizyonunda da turizm ön planda tutuluyor. Kentimizde şehiriçi ve şehirler arası ulaşımın yanı sıra tanıtım eksikliği de mevcut. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Konuyu takip edecek ve bizlerle temasta bulunacak bir TÜRSAB yetkilisinin atanmasından memnuniyet duyacağız. Ziyaretiniz yeni iş birliktelikleri kurmak için iki taraf adına da köprü oluşturacaktır" dedi.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.02.17 11:07 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A