Türklükten vazgeçmemiz mümkün değil

Türklükten vazgeçmemiz mümkün değil

SİNOP'ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 'çözüm süreci' ile ilgili yaptığı açıklamada; kimsenin korkuya, kaygıya kapılmamasını isteyerek, "Bugüne kadar bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği hiçbir projeden zarar görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir" dedi.

2013.04.17 15:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 15:17 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türklükten vazgeçmemiz mümkün değil

 Bakan Suat Kılıç, çeşitli açılışlar ve ziyaretlerde bulunmak için bugün Sinop'a geldi. İlk olarak Özel Huriye Boydak İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştiren Bakan Suat Kılıç, burada çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, "Bu milletin ayağına vurulan terör prangasından kurtulsak bu memleket nereye gider ? Hangi yolları alır ? Bu ülkeye hangi hizmetler kazandırılır ? Düşünün ki, terörle mücadele için para harcamıyoruz. Düşünün ki, aklımızın bir yarısı doğuda, güneydoğuda terörle mücadele eden askerlerimizde değil. Düşünün ki, her gün bir şehit cenazesi gelecek kaygısı, korkusu içinizde yok. Düşünün ki, anaların gözyaşı dinmiş, analar şehit olacak ya da olan evladı için gözyaşı döken değil, memleketin milletin geleceği için çalışan vatanperver, memlekete hizmet etmeye çalışan kadroların selameti için dua eder vaziyette. Düşünün ki, ülkenin başbakanı, bakanları, cumhurbaşkanı, valileri, emniyet ve güvenlik birimleri terörle mücadelede değil de topyekün bir kalkınma hamlesine dört elle sarılmış vaziyette. Bu ülke hangi mesafeleri aşamaz, hangi zorlukların üstünden atlayıp gidemez. O nedenle çözüm süreci dediğimiz süreç böylesi bir süreçtir" diye konuştu.
TÜRKLÜKTEN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

"Bizim ne Türklükten vazgeçmemiz mümkündür, ne Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmemiz mümkündür, ne de bu coğrafyada bizi bin senedir var eden değerlerimizi terk etmemiz mümkündür" diyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bugüne kadar cumhuriyetin 100'üncü yılına dayalı olarak 2023 hedeflerini koymak ve 100'üncü yılını bugünden planlamak hiçbirinin aklına gelmemiştir. Anadolu'ya Sultan Alparslan'ın girişinin bininci yıl dönümü olan 2071'e hedefler koyup, Anadolu'ya  girişimizin bininci yıl dönümü vizyonunu oluşturmak hiçbirinin aklına gelmemiştir. Cumhuriyetçilik namına mangalda kül bırakılmadı. Milliyetçilik namına da mangalda kül bırakılmadı. Ama Cumhuriyeti kuvvetlendirmek ve milletin özgürlüğünü, milletin hukukunu, milletin demokrasisini tahkim etmek üzere, milletin yaşam kalitesini arttırmak üzere bir tek hamle gerçekleştiremediler. Şimdi yaptıkları tek şey, çözüm sürecine karşı direnmek, çözüm sürecini engellemek, çözüm sürecini sabote etmek" dedi.

TERÖRE TAVİZ VERMEYİZ

Teröre taviz verecek bir iktidar olmadıklarını ifade eden Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya terör örgütü gider de bir gün toparlanıp gelirse ne olacak. Toparlanıp gelirse; Türkiye Cumhuriyeti burada, devleti, hükümeti, parlamentosu, ordusu, milleti burada. Gelirse karşısında bunu bulacak elbet. Yeşeren çözüm umutlarını kimsenin kurutmasına fırsat vermememiz lazım. Bugüne kadar denenen metotların dışında bir alternatif metodu milletimizin vicdanına danışarak, hukukun ve demokrasinin içerisinde kalarak, bizi biz yapan değerlerimize dört elle sahip çıkarak gerçekleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Sakın ola ki kimse korkuya, kaygıya kapılmasın. Bugüne kadar bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği hiçbir projeden zarar görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 15:16 - Son Güncellenme: 2013.04.17 15:17 - HABER MERKEZİ
A