TÜRKLERE VİZESİZ ALMANYA KAPISINI AÇTIRAN KADIN KONUŞTU
70 milyon Türk halkına Almanya'ya vizesiz girme hakkını kazandıran davayı açan Candan Erdoğan, böyle bir karardan dolayı çok mutlu olduğunu eblirterek, "Karara çok sevindik, artık kendimi aşağılanmış hissetmiyorum. Bu karar hem bir umut hem de emsal oldu" dedi.
2011.02.10 16:49 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Bursa İhlas Haber Ajansı'ndan İhsan Altıkardeş ve Osman Akın'ın haberine göre, İstanbul'da yaşayan işadamı 2 çocuk babası Cengiz Erdoğan (59) ve eşi Candan Erdoğan (57) Eylül 2009 tarihinde Amerika'da okuyan çocukları Deniz Erdoğan'ı ziyarete gitti. Yanlarında iki arkadaşı da bulunan Erdoğan çifti Luthansa hava yollarıyla Mühin aktarmalı İstanbul'a gelmek istediler. Ancak hava yolu şirketinin bilişim sisteminde sorun olduğu için Münih'te sorun yaşandı. Dört Türk vatandaşı ertesi günkü uçakla İstanbul'a gelmek için havaalanındaki otelde konaklamak istedi. Vizesi olmadığı gerekçesiyle Almanya'ya girişine izin verilmeyen iki çocuk annesi havaalanında protesto yapıp, ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasına isyan etti. Kendileriyle aynı uçakta kalan birçok milletten insanların otele yerleştiğini kendilerine bir avuç Türk ve bir kaç Hintli ile hoş tavır sergilenmediğini anlatan Candan Erdoğan, avukatları aracılığıyla Münih İdare Mahkemesi'ne dava açtı.
Dün sonuçlanan davaya göre Türkler özellikle turistik seyahat amacıyla vizesiz Almanya'ya giriş yapabilecekler, oturum almadan da 3 ay Almanya'da kalabilecekler. Avukatı ise Candan Erdoğan'a hukuk zaferinin haberini hemen verdi. Baştan çok üzülüp, sinirlendiğini ve kendisini aşağılanmış hissettiğini anlatan Candan Erdoğan, "Havaalanında skandal yaşandı. Protesto yaptım. Ancak bir işe yaramadı. O gece havaalanında bir avuç Türk, birkaç Hintli ile birlikte geçirdik. Eşimizle dava açtık. Gerçekten güzel bir sonuç elde ettik. Yüreğim yağ, bal bağladı. Çok büyük bir tatmin, benimle sınırlı kalmayıp Türk halkını ilgilendirmesi ise işin mutlu yanı. O anlamda çok mutluyum. Bütün insanlığın ayrımcılığa t abi tutulmadan eşit şartlarda yaşamasını istiyorum. Çünkü hiç bir Türk ya da hiç bir insan bunu hak etmiyor" dedi.
Cengiz Erdoğan ise, büyük bir hukuk probleminin çözüldüğünü anlatarak, "Biz başta uçak şirketini dava etmeyi planlıyorduk. Ancak avukatlarımız hukuk problemi için yönlendirdi. Bir yılı aşkın süren dava sonuçlandı. Kararı eşime söylediğimde yüzündeki ifade gerçekten beni çok mutlu etti. Kendisini kutladım. Belki o gün direnmeseydi, böyle bir davayı da açmayacaktık. Tüm karar Türk Milleti'ne hayırlı olsun. Bu sadece benim vize alabiliyor olmam için değil, Türkler'in direnişinin de sembolü oldu" diye konuştu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki tatilleri dönüşü Bursa'da mola veren Erdoğan çifti, kebap yiyerek köyde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Erdoğan çifti daha sonra İstanbul'a hareket etti.