Türkler yine filmleriyle gelecek

Türkler yine filmleriyle gelecek

İTALYANLARIN tarihi 'Mamma li Turchi' (Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor) deyimine atıfta bulunulan sloganla düzenlendiği ilk 2 yıl ilgiyle karşılanan Roma Türk Filmleri Festivali, 3'üncü kez İtalyan sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

2013.07.17 16:48 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:50 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Türkler yine filmleriyle gelecek

 

3. Roma Türk Filmleri Festivali, 26 Eylül'de düzenlenecek basın toplantısı ve gala gecesinin ardından perdelerini bir kez daha açacak. 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin onursal başkanlığını yine, 30 yılı aşkın süredir İtalya'da yaşamını sürdüren dünyaca ünlü Yönetmen Ferzan Özpetek üstlenecek. "Türkler bu defa filmleriyle geliyor" cümlesiyle İtalyanların tarihi "Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor" deyimine ironik bir göndermede bulunulan ve tarihin bıraktığı izleri kültürel bir buluşma ile yeniden yapılandırmanın amaçlandığı festival boyunca, Türk Sineması'nın büyük prodüksiyonları ile daha küçük bütçeli yönetmen sinemasının iç içe olduğu 15 filmlik bir program sunulacak.

Festival organizatörleri tarafından henüz programda yer verilecek olan eserler açıklanmazken, Türkiye'den genç sinemacıların ödüllü ve dünya festivallerinde yer alan kısa filmlerinin de gösterileceği belirtildi.

Türk sinemasının tanıtımına büyük katkı sağlayan etkinlik, SRP İstanbul, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu'nun katkıları ve Roma Büyükelçiliği'nin desteğiyle hayata geçirilecek.

YOĞUN İLGİYE SALON YETMEDİ

Türk sineması adına bir çok başarılı organizasyonu yürütmüş olan Serap Engin'in Başkanlığı'ndaki SRP İstanbul'dan yapılan açıklamada, bu yıl festival mekanında da değişime gidildiği bildirildi. Geçtiğimiz yıllarda festival mekanı olarak Borghese Bahçeleri içinde yer alan Casa del Cinema (Sinema Evi) kullanılırken, bu yıl Roma'nın en eski sinema merkezlerinden biri olan Barberini Sinemaları (Multisala Barberini) mesken tutulacak.

Görsel sunumlarıyla İtalyanlar tarafından özel bir ilgiyle karşılaşan festivalde izleyici sayısında yaşanan büyük artış sebebiyle bu değişime gidildiği açıklandı. 

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.07.17 16:48 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:50 - HABER MERKEZİ
A