Türkiye'ye turist olarak gelen Rus gençten haber alınamıyor

Türkiye'ye turist olarak gelen Rus gençten haber alınamıyor

Tatil amacıyla İstanbul'a gelen üniversite öğrencisi Rus vatandaşı Makar Federoviç Ragin'den 28 Temmuz Çarşamba gününden beri haber alınamıyor.

2021.08.01 20:23 - Son Güncellenme: 2021.08.01 20:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'ye turist olarak gelen Rus gençten haber alınamıyor

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nde üniversite öğrencisi olan Rus vatandaşı Makar Federoviç Ragin, 16 Temmuz gecesi tatil amacıyla İstanbul'a uçtu. 

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Cankurtaran semtinde bir otelde konaklayan 20 yaşındaki Ragin'in rezervasyon yaptırdığı 29 Temmuz günü saat 17:00'deki uçakla Vilnius'a önmesi gerekiyordu. Ancak uçağa binmedi.

Oğullarının Litvanya'ya dönmemesi üzerine aile Ragin'in kaldığı otelle iletişime geçti.

Otel yönetimi Ragin'in odasını kontrol ettiklerini ve eşyasının halen odasında olduğunu, belgelerinin ve bilgisayarının da kasada durduğunu bildirdi.

Otel, aileye Makar Fedoroviç Ragin'in 28 Temmuz Salı sabahı odadan ayrıldığını ve gece geri dönmediğini de belirtti.

Ragin'in o gün otelden çıkarken çekilen görüntüleri bulunuyor. Videoda Rus öğrencinin cep telefonuyla bir süre uğraştığı görülüyor. 

Rus üniversite öğrencisinin o gün Prens Adaları'na seyahat etmeyi planladığı öğrenildi.

Polise kayıp başvurusu yapıldı

Anne ve babası Türkiye'ye gelerek Ragin için Türk emniyetine kayıp başvurusu yaptı. Ancak şu ana kadar Ragin'den herhangi bir haber alınamadı.

Polis hemen soruşturma başlatırken Ragin'in görüştüğü kişilere ulaşmak için çalışıyor. Ayrıca Adalar'a gidip gitmediğinin belirlenmesi için kamera kayıtları tek tek inceleniyor.

Ragin'in cep telefonunun kapalı olduğu ancak Google hesabından telefon numarasına ait verilere ulaşılmaya çalışılıyor. 

Makar Fedoroviç Ragin'i gören ya da onunla ilgili herhangi bir bilgisi olanların polise haber vermesi hayati derecede önem taşıyor.

Ragin'in annesi oğluyla en son görüştüklerinde 28 Temmuz günü tura katılacağını, 29 Temmuz günü sabah Arkeoloji Müzesi'ne gidip akşamda Vilnius'a döneceğini söylediğini iletti. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.08.01 20:23 - Son Güncellenme: 2021.08.01 20:49 - HABER MERKEZİ
A