Türkiye'ye 30 Mart akını
Yerel seçimler öncesi yurtdışında bulunan vatandaşlar oy kullanmak için Türkiye'ye geliyor.
2014.03.29 12:24 - Son Güncellenme: 2014.03.29 12:24 - Güncel - HABER MERKEZİ
30 Mart seçimleri öncesi tatilini, işini yarıda bırakan ve sadece oy kullanabilmek için Türkiye'de bulunmak isteyen vatandaşlar bugün Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye girmeye başladı.
Yarın sandık başında olacaklarını söyleyen vatandaşlardan İspanya'dan, Irak'tan hatta Hindistan'dan gelenler bile vardı. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yolcular vatandaşlık bilincinin gereği olarak geldiklerini söylerken Meral Oğur isimli yolcu ve yakınları, "Barselona'dan geliyoruz. Oy kullanmak için geldik. Ankara'da oyumuzu kullanacağız. Vatandaşlık görevi için Barselona'dan özellikle bu iş için geldik. İnşallah hayırlı olur " diye konuştular.
Hindistan'dan gelen Nadire Hanım, "Seyahatimi kısa kesip geldim. İstanbul'da oyumu kullanacağım " derken İspanya'dan gelen öğrenci ve araştırmacı Bora Edizer ise "Hem seçim hem ziyaret için geldim. Ankara'da oy kullanacağım. Herkes aynı şeyleri konuşuyor. İnşallah sonuçları hayırlı olur" dedi.
Irak'tan gelen Halit Özdemir ise "Yarın oy kullanacağım. Önemli bir seçim, oyumuzu kullanmamız lazım. Fatih'te oy kullanacağım. Bu seçimler biraz çekişmeli, biraz daha sıkıntılı. İnşallah ülke için herkes için hayırlı olur ama yurtdışından pek hoş görünmüyor " diye konuştu.
İspanya'da araştırmacılık işiyle uğraşan Bora Edizer, yerel seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydederek, "Oyumu kullanacağım Ankara'ya aktarmayla gideceğim. İnşallah sonuçları ülkemiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.
Gülay Yalçın ise İspanya'dan tatil için Türkiye'ye geldiğini fakat vatandaşlık görevini yerine getirmek için Ankara'ya gideceğini söyledi.