TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

17 NİSAN 2011 PAZAR

2011.04.17 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

İHLAS HABER AJANSI

Bakanların faaliyetleri
- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, saat 10.00 da, Kepez Belediyesi 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin son gününde büyükboy güreşlerini izleyecek.

- 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal, ölümünün 18. yılında, saat 10.00'da Anıt Mezarı'nda düzenlenecek törenle anılacak. Özal için saat 10.30'da Ankara Kocatepe Camisinde mevlit okutulacak ve saat 15.00'de ''Turgut Özal'' konulu bir panel düzenlenecek.

Siyasi Partilerin faaliyetleri
- Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, saat 10.00'da 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın ölümünün 18. yılında kabri başında düzenlenecek törene katılacak

- MHP İstanbul İl Başkanlığı, saat 12.30'da Levent'te bulunan ÖSYM Merkezi önünde YGS'de ortaya çıkan şifre skandalı ile ilgili basın açıklaması yapacak

- Saadet Partisi, saat 11.00'de Cevahir Otelde 24. Dönem milletvekili adaylarını tanıtacak.

- Saadet Partisi Ankara İl Teşkilatı, saat 13.30'da Saadet Partisi Ankara milletvekili adaylarını tanıtacak.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 11.00'de seçim beyannamesini açıklayacak ve partisinin milletvekili adaylarını tanıtacak.

- SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 17.00 de Sakarya'da partisinin milletvekili aday tanıtım toplantısına katılacak.

- CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 10.00 da, 7. Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni izleyecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, saat 19.00'da Ankara'da AK Parti kadın milletvekili adaylarının tanışma yemeğine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Çerkes Hakları İnisiyatifi tarafından düzenlenen "çerkes hakları mitingi" saat 13.00'de Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, saat 11.00'de buğday rekoltesi ile sebze ve meyve üretiminde 2011 yılına ilişkin ilk tahminleri, basın toplantısında açıklayacak.

- Keçiören Belediyesi ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, saat 13.00'de Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası düzenleyecek.

- Haymana Dernekler Federasyonu, saat 14.00'de 1. olağan genel kurulunu yapacak.

- Lösemili Çocuklar Vakfı, saat 10.30'da 3. Geleneksel Sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenleyecek.

- Psikolog İnisiyatif Hareketi, saat 14.00'de Abdi İpekçi Parkında "1000 Psikolog 1 yürek" isimli bir basın açıklaması yapacak.

- Ankara mahallelerinden gecekonducular, saat 13.30'da Kolej Kavşağı'ndan Sakarya Meydanına yürüyecek.

- Eğitim Söz -Sen, saat 12.00'de Duman Otelinde bir basın açıklaması yapacak.

Spor
----------------
- Süper Lig'de, Antalyaspor sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak.(17.00)
- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta, Konya Torku Şekerspor saat 14.30'da Recep Konuk Tesisleri'nde Tarsus İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek.

ANKA AJANSI

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU ŞANLIURFA VE İSTANBUL`DA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa`da çeşitli ziyaretlerde bulunuyor, programını tamamlayarak İstanbul`a hareket ediyor ve partisinin İl Başkanlığının yemeğine katılıyor. (Saat: 10.00)

-ÖZAL ANILIYOR

-Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 18. yılı nedeniyle İstanbul`daki Anıtmezarı başında anılıyor.

-Anma törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da katılıyor. (Saat: 10.00)

-DSP`NİN SEÇİM BİLDİRGESİ PM`DE

-DSP`nin seçim bildirgesi, bugün Genel Başkan Masum Türker`in başkanlığında toplanacak Parti Meclisi`nin onayına sunuluyor.

-HİNDİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI TÜRKİYE`DE

-Hindistan Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Başkanı Orgeneral Pradeep Vasant Naik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner`in daveti üzerine Türkiye`ye geliyor.

-TOBB`A BAĞLI ODALAR TOPLANIYOR

-Ankara ve ilçelerinde bulunan TOBB`a bağlı oda başkanları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Ankara`da bir araya geliyor.

-Toplantıda, Ankara`nın gelecek vizyonu masaya yatırılıyor.

-MEMUR-SEN GENEL KURULU

-Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu, Başkent Öğretmenevi`nde gerçekleştiriliyor. (Saat: 09.00)

-TZD BAŞKANI YETKİN`İN BASIN TOPLANTISI

-Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara İçkale Otel`de buğday, sebze ve meyve üretiminde 2011 yılına yönelik ilk tahminlere ilişkin bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-İSTANBUL`DA ÇERKES MİTİNGİ

-Çerkes Hakları İnisiyatifi, Çerkeslerin haklarını duyurmak için İstanbul Kadıköy İskele Meydanı`nda bir miting düzenliyor.

-YSK, MİLLETVEKİLİ LİSTE İNCELEMESİNİ YARIN TAMAMLAYACAK

-Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) siyasi partilerin 11 Nisan`da getirdikleri, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listeleri ile bağımsız milletvekili adaylığı için yapılan başvuruların incelenmesini yarın tamamlayacak.

-YÜKSEK YARGIDA SEÇİM VAR, İLK SANDIK BAŞSAVCI İÇİN KURULACAK

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için seçim yarışı başlıyor. 28 Nisan`da sandık başına gidecek olan Yargıtay, öncelikle yeni başsavcısını ardından da yeni başkanını seçecek. Yargıtay`ın yanı sıra Danıştay`da da başkanlık seçimi için sandık kurulacak.

-MALİYE BAKANLIĞI, HER 100 TL`LİK VERGİ GELİRİNİN 46 TL`SİNİ TAHSİL EDEMEDİ

-Maliye Bakanlığı, 2011 yılının ilk çeyreğinde tahakkuk eden 157 milyar 219 milyon TL genel bütçe gelirinin ancak 66 milyar 287 milyon TL`sini tahsil edebildi. Beyan edilmesine karşın devletin kasasına girmeyen genel bütçe geliri tutarı 91 milyar TL`ye ulaştı. Tahsilatın tahakkuka oranı yüzde 42.2`de kaldı. 2011 yılında mükellefin beyan ettiği 105 milyar 624 milyon TL`lik vergi gelirinin ise 57 milyar 450 milyon TL`si tahsil edilirken, 48 milyar 174 milyon TL`si devletin alacakları hanesine yazıldı. Böylece her 100 TL`lik bütçe gelirinden 58 TL`si, vergi gelirlerinden ise 46 TL`si tahsil edilemedi.

-Maliye Bakanlığı, 2011 yılının ilk çeyreğinde tahakkuk eden 28 milyar 100 milyon TL`lik para cezasının 757 milyon TL`sini tahsil etti. Tahsilat yüzde 2.7 düzeyinde kaldı. Yılın ilk çeyreğinde trafik cezalarını da kapsayan idari para cezalarında tahakkuk 2 milyar 484 milyon TL olurken, tahsilat yüzde 6.3 gerçekleşmeyle 157 milyon TL düzeyinde kaldı. Tahakkuk eden 24 milyar 717 milyon TL`lik vergi cezalarının ise yüzde 1.4`ü, yani 350 milyon TL`si tahsil edilebildi.

Para cezası tahsilatlarının düşük gerçekleşmesinde yeniden yapılandırmanın etkili olduğu ifade edildi

-KAYITDIŞI İSTİHDAM, KADINLARIN `KADERİ` OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

-Türkiye genelinde kayıt dışı istihdam, 2011 yılı Ocak itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre 1.4 puan azalışla yüzde 40.4`e gerilese de, kadın istihdamında kayıtdışılık oranı yüzde 56 düzeyinde gerçekleşti. Son 1 yılda istihdam edilen 1 milyon 299 bin kişiden yüzde 18`ini oluşturan 231 bin kişi kayıt dışı çalıştırılırken, aynı dönemde istihdam edilen 376 bin kadından yüzde 45`inin kayıtdışı istihdam edildiği saptandı.

-İşsizlik oranının yüzde 11.9 olduğu 2011 yılı Ocak döneminde, istihdam edilen 22 milyon 461 bin kişiden 9 milyon 180 bininin kayıtdışı olduğu belirlendi.

-DİSK-AR: İŞSİZ SAYISI 25 İLİN NÜFUSUNA DENK

-DİSK-AR, Türkiye`de gerçek işsiz sayısının 5 milyon 230 bin kişi rakamına ulaştığını belirterek, işsizlerin yüzde 33.6`sını oluşturan ve geçici bir işte çalıştığı için işsiz kalanlar için işsizlik oranının yüzde 44`ü bulduğunu bildirdi. Resmi işsiz sayısının, içinde Karabük, Artvin, Erzincan, Kırşehir, Sinop`un da bulunduğu 17 kentin nüfusunun toplamına eşit olduğu, umudu kesikler dahil edildiğinde bu sayının 25 ile çıktığını ifade eden DİSK-AR, umutsuz işsizlerle işsiz sayısının, Kayseri Manisa, Hatay, Samsun gibi büyükşehirlerin nüfusunun toplamına ulaştığını belirtti.

-İSMMMO: REKOR KIRAN İHRACATIN ŞİFRESİ `İTHALAT`

-İSMMMO, Türkiye`nin rekorlara imza atan ihracatın şifresini açıkladı. İSMMMO`nun hazırladığı `Türkiye Dış Ticareti ve Eğilimler` raporuna göre, ihracata konu ürünlerin üretiminde kullanılan `ekipman, girdi ve hammaddenin` büyük bir çoğunluğunu ithalat oluşturdu. Türkiye`de ihracat yapan 28 ana sektörden 16`sı `net ithalatçı` durumda. Yıllardır Türkiye`nin gururu olan tarım ve hayvancılık sektöründe bile artık ithalat daha fazla.

-Araştırmaya göre bazı ihracat kalemleri de ekonomide `çakma ihracat` tanımına girebilecek türde. Buna göre; Türkiye bugüne dek bütünüyle üretemediği `helikopter, bilgisayarlı tomografi cihazı, notebook, fotoğraf makinesi, dijital kamera` gibi ürünleri bile ihraç etmiş durumda. İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan; Türkiye`nin net ihracatçı sektör sayısı, artmak yerine giderek azaldığını vurgulayarak, ithalatın bir karabasan gibi büyüdüğünü vurguladı.

-ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİLER MAAŞINI GENEL BÜTÇEDEN ALMAK İSTİYOR

-Üniversite hastanelerinde çalışan sözleşmeli sağlık personeli, maaşlarını döner sermayeden değil de genel bütçeden alabilmek için Maliye Bakanlığı`na başvuruda bulundu.

CİHAN HABER AJANSI

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 18. yıl dönümünde İstanbul Topkapı'daki anıt mezarı başında anılacak. Ankara Kocatepe Camii'nde Mevlid-i Şerif okutulacak. Turgut Özal ve Düşünce Hamle Derneği tarafından 'Turgut Özal' konulu panel düzenlenecek. (10.00/15.00/17.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da AK Parti kadın milletvekili adaylarının tanışma yemeğine katılacak. (19.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il örgütünce İstanbul'da verilecek yemeğe katılacak. (20.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da seçim beyannamesini açıklayacak ve partisinin milletvekili adaylarını tanıtacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi ziyaret ve açılış için İzmir'e gelecek. (10.40)

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti İzmir İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi ve aday tanıtım toplantısı ile AK Parti Balçova seçim bürosu açılışına katılacak. (13.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de gazetecilerle kahvaltı yapacak, Mersin İdmanyurdu-Altay maçını izleyecek. (09.30-14.00)

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'da AK Parti Antalya milletvekili adaylarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, yağlı pehlivan güreşlerini izleyecek. (10.00 - 17.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde Yuvacık Bahçekent konutlarının anahtar teslim törenine katılacak. (14.00)

Cem Vakfı İzmir Şubesi, Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda Genel Başkan İzzettin Doğan'ın katılımıyla cem programı yapacak.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, bir dizi ziyaretler için İzmir'e gelecek. (12.00)

Bursa Valiliği ile TRT'nin işbirliğinde düzenlenen 33. Uluslararası TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği başlıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar valilik ve büyükşehir belediyesi ziyaretinin ardından geçit törenine katılacak. (10.00-13.00)

Batman'da Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile mevlit programı düzenlenecek. Yeni Otogar yanında düzenlenecek programa binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Batman'da üç dünya birincisi hafız, aynı anda Kur'an-ı Kerim okuyacak.

SPOR
Spor Toto Süper Lig'de 29. hafta maçlarına Sivasspor - Kasımpaşa, Kayserispor - Konyaspor, Medical Park Antalyaspor - Eskişehirspor ve Trabzonspor - Bursaspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (14.00 / 15.00 / 17.00 / 19.00)

Bank Asya 1. Lig'de 30. hafta 6 karşılaşma ile devam edecek. Günün maçlarında Adanaspor - Güngören Belediyespor, Diyarbakırspor - Denizlispor, Mersin İdman Yurdu - Altay, Kartalspor - Akhisar Belediyespor, TKİ Tavşanlı Linyitspor - Orduspor ve Samsunspor - Kayseri Erciyesspor (14.00 / 17.00)

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.04.17 10:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A