TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

18 MART 2011 CUMA

2011.03.18 08:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

İHLAS HABER AJANSI

 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
- Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yurt genelinde, KKTC ve dış temsilciliklerde etkinlikler gerçekleştirilecek. Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'na çelenk konulmasıyla başlayacak olan törenler, 18 Mart Stadyumu'ndaki etkinliklerle devam edecek. Eceabat Şehitler Abidesi'nde yapılacak programın ardından boğazda gemilerle resmi geçit töreni ve Türk Yıldızları'nca gösteri gerçekleştirilecek. Çanakkale'de düzenlenen törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar da katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı
-

TBMM Başkanı Şahin'in programı
- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da, saat 10.00'da Döşemealtı ilçesine bağlı Akkoç Köyü'nü, saat 14.30'da Kepez ilçesindeki Çanakkale Savaş Alanları Çadırı'nı ziyaret edecek.

TBMM gündemi
-

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de saat 09.30'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü kutlama törenine katılacak. Erdoğan, saat 13.30'da Çanakkale Valiliğini ziyaretini ardından, saat 14.30'da Eceabat'taki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 17.00'de, '11. Cidde Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Suudi Arabaistan'a hareket edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'de düzenlenen törenlere katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da saat 14.00'te, Otomotiv Sanayi Derneği'nin 37. Olağan Genel Kurulu toplantı sına katılacak. Ergün, Kocaeli'de saat 18.30'da 'Milletvekili Aday Adayı Tanıtım Toplantısı'na katılacak
- Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Selma Aliye Kavaf, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da, "Medeniyetler İttifakında Kadın" konulu sempozyuma katılacak. Bakan Kavaf; saat 13.00'te Akyazı Belediye Başkanlığını , saat 14.00'te AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek. Kavaf, saat 15.00'te Bilgi ve Kültür Evi Sergisi'nin açılışına ve "Toplumda Ailenin Yeri ve Önemi" konulu toplantıya katılacak.
- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Antalya'da saat 09.30'da, Yapı Kooperatifleri Semineri'ne katılacak

Siyasi partilerin faaliyetleri
- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir'de saat 17.00'de, Yaşlılar Haftası kapsamında düzenlenen "Dünden Bugüne Geleceğe El Ele" konulu panele katılacak.
- DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, partisinin Denizli il binasında, saat 13.30'da basın toplantısı düzenleyecek.


Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri kapsamında 26. görüşme için, saat 16.00'da Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-----------------------------------
- Koç Üniversitesi TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu'nun düzenlediği "Reel Döviz Kuru ve Reel Ekonomi" başlıklı konferans, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in katılımıyla, saat 10.00'da İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli'nde gerçekleştirilecek.
- İMKB'nin Turkcell ile birlikte yürüttüğü "KAP Mobil Bilgi Servisi" projesinin tanıtım toplantı sı, saat 11.00'de İMKB binasında yapılacak.
- İstanbul Shopping Fest'in açılışının yapılacağı "Gong Töreni", saat 20.30'da TORIUM Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- "Yönetimde Kadın" paneli, İstanbul'da saat 09.30'da, Finansbank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.
- Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi ile Dünya Bankası'nın düzenlediği "Türkiye'de Eğitim" konulu konferans, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau'nun katılımıyla, İstanbul'da saat 09.30'da, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Kale Endüstri Holding'in 2010 yılını değerlendireceği ve 2011 vizyonunu paylaşacağı toplantı, saat 10.00'da Swissotel İstanbul'da yapılacak.
- İstanbul Ticaret Odası'nın düzenlediği "Japonya Türkiye Depremleri ve Nükleer Santraller" konulu toplantı , saat 10.30'da İstanbul Ticaret Üniversitesi Üsküdar Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- Spor Toto Süper Lig'de derbi heyecanı yaşanacak. Galatasaray'ın, lig lideri Fenerbahçe'yi konuk edeceği karşılaşma, saat 21.00'de başlayacak.
- Futbolda, Şampiyonlar Ligi yarı final ve Avrupa Ligi çeyrek final kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.
- Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde yer alan takımların antrenörleri ve kaptanlarının katılımıyla, İstanbul Volley Otel'de saat 14.00'te basın toplantısı düzenlenecek.
- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını, saat 18.00'de basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak ve kampa girecek.
- Trabzonspor, yapacağı antrenmanla, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.
- Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, saat 11.30'da, 19-20 Mart tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek olan 18. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası ile ilgili basın toplantısı yapacak.

ANKA AJANSI

 -ÇANAKKALE ZAFERİ
-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıldönümü kapsamında Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılıyor.
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Şehitlerini anma törenine katılmak üzere Balıkesir'e gidiyor.
-Etkinlikler çerçevesinde Anıtkabir'de ve Cebeci Şehitliği'nde törenler düzenleniyor, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ziyaret ediliyor.
-Türk Silahlı Kuvvetleri, Çanakkale Boğazı'nda da bir resmigeçit töreni yapıyor. Törende, Türk Yıldızları da bir gösteri uçuş gerçekleştiriyor. (Saat: 10.00/11.00/14. 00)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN ANTALYA'DA
-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Döşemaltı Akkoç Köyü'nü ve Çanakkale Savaş Alanları Çadırını ziyaret ediyor. (Saat: 10.00/14.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN SUUDİ ARABİSTAN'A GİDİYOR
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl on birincisi düzenlenecek olan Cidde Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidiyor.

-CHP PM TOPLANIYOR
-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat: 09.00)

-BAKAN ERGÜN İSTANBUL VE KOCAELİ'NDE
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da Otomotiv Sanayi Derneği 37. Olağan Genel Kurul toplantısı ile Başarı ve İhracat Ödül Törenine katılıyor.
-Bakan Ergün, Kocaeli'nde de milletvekilliği aday adayı tanıtım toplantısına katılıyor. (Saat: 14.00/18.30)

-BAKAN AKDAĞ'IN PROGRAMI
-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen "Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. Yenidoğan Günleri Programı"na katılıyor. (Saat: 10.30)

-AKP'Lİ AKSU TÜGİAD TOPLANTISINDA
-AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Swiss Otel'de düzenlenen Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ankara Şubesi'nin "Üretken Yenilikçi Türkiye" konulu toplantısına katılıyor. (Saat: 13.00)

-DSP'Lİ ERÇELEBİ DENİZLİ'DE
-DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, partisinin Denizli İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 13.30)

-GAZETECİLER'İN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ"
-Gazetecilere Özgürlük Platformu, yarın Ankara'da "cezaevlerindeki gazetecilerin özgür bırakılması" ile "basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan yasa hükümlerinin değiştirilmesi" talebiyle "Gazetecilere Özgürlük" yürüyüşü düzenleyecek.

-4 ÖRGÜT, 3 BÜYÜKŞEHİRDE SOKAĞA İNİYOR
-DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Ankara, İstanbul ve İzmir'de "Susmayacağız" başlığı altında "AKP politikalarına" karşı bir eylem gerçekleştirilerek, basın açıklaması yapıyor.
-Katılımcılar, Ankara'da Kolej kavşağında toplanarak buradan Sakarya Caddesi'ne yürüyor, İstanbul'da Taksim tramvay durağında bir araya geliyor ve İzmir'de de Konak YKM önünde toplanarak eski Sümerbank'ın önüne yürüyor. (Saat: 12.00/12.30)

-TATLISES'İN SAĞLIK DURUMU
-Uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik gelişmeler izleniyor.

-"REEL DÖVİZ KURU VE REEL EKONOMİ" KONFERANSI
-Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu, İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de "Reel Döviz Kuru ve Reel Ekonomi" başlıklı bir konferans düzenliyor.
-Konferansın açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Koç Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Barış Tan tarafından yapılıyor. (Saat: 09.00)

-DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ
-Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı Dış Ticaret Endekslerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU
-Merkez Bankası, Ocak ayı Uluslararası Yatırım Pozisyonu verileri ile Ocak ayı Kısa Vadeli Dış Borç verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-SEÇMEN LİSTELERİ ASKIDA
-12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için bugün askıya çıkan seçmen listeleri 31 Mart'ta indirilecek.

-CHP'NİN DOKTOR VEKİLİNDEN LİDERLERE SEÇİM KAZANDIRACAK ÖĞÜTLER "LİDERLERİN PROFESYONEL BESLENME KOÇLARI OLMALI"
-CHP'nin doktor vekillerinden Sacid Yıldız, seçim kampanyası döneminde liderlere ve siyasilere seçim kazandıracak öğütlerde bulunarak, "Liderlerin profesyonel beslenme koçları olmalı. Ses telleri için sigara ve alkolden uzak durulmalı. Özellikle kalp ve şeker hastalığı olanlar profesyonel bir ekiple çalışmalı" dedi.
-Stres konusunda da tavsiyelerde bulunan Yıldız, "Vatandaşla konuşurken sakin olun. Dinleyin. Tahammül gösterin. Polemiğe, tartışmaya girmeyin. Sabırla dinleyin. Aksi takdirde karşıdakiyle girilecek bir tartışma sinirleri bozar" dedi.

-TÜED BAŞKANI ERGÜN: ÜYEMİZ OLMAYANDAN AİDAT KESERSEK BAŞIMIZ DERDE GİRER
-TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarından 1979 yılından bu yana dernekleri için aidat kesintisi yapıldığını ifade ederek, bu durumun bugünkü iktidarın kendilerine sağladığı bir avantaj olmadığını söyledi. Üyeleri olmayan emekliden aidat kesmeleri halinde başlarının derde gireceğini belirten Ergün, "Emeklilerin kendi beyanıyla aidat kesintisi yapılıyor. Aksi bir durumda zaten kendimizi Savcı'nın Hakim'in karşısında buluruz" diye konuştu.

-PARA ARZI 631 MİLYAR TL'YE YÜKSELDİ
-En geniş tanımlı para arzı M3, 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasında 938.3 milyon TL artarak 631 milyar 27 milyon TL'ye yükseldi.

CİHAN HABER AJANSI

Çanakkale Şehitliği'nde ve tüm yurtta 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenleri düzenlenecek. Çanakkale Şehitliği'nde ki törenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Antalya'da. Şahin, Döşemealtı Akkoç köyünü ziyaret edecek ve Kepez ilçesinde kurulan Çanakkale Savaş Alanları Çadırı'nı açacak (10.00-14.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenecek Çanakkale şehitlerini anma törenine katılacak. (10.00)

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Devlet Övünç Madalyası verme töreni düzenlenecek. (10.00)

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle, Kadifekale Şehitliğinde anma töreni yapılacak. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın babası Özcan Ulucan'a 'Devlet Övünç Madalyası' verilecek. (09.30)

KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından 'Susmayacağız direneceğiz' konulu basın açıklaması yapılacak. (12.30)

İzmir Ticaret Odası ile Vakıfbank arasında Vakıflar Bankası Genel Müdürü Süleyman Kalkan'ın katılımıyla yapılacak olan kredi protokolünün basın toplantısı yapılacak.(10.30)

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin organizasyonu altında, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Keskin'in katılımlarıyla, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanun hakkında Birliğe bağlı oda başkan ve yöneticilerine bilgi verilecek. (09.30)

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam 26. haftada karşılaşacakları Ankaragücü maçıyla ilgili basın toplantısı yapacak. (11.00)

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta Galatasaray - Fenerbahçe maçıyla başlayacak. (21.00

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.18 08:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A