TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

24 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE

2011.02.24 08:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ

 İHLAS HABER AJANSI

 Cumhurbaşkanı Gül'ün programı
- Milli Güvenlik Kurulu, saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak

TBMM Başkanı Şahin'in programı
- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 14.00'de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Suriyeli mevkidaşı Ahmed Bedreddin Hassun ile beraberindeki heyeti kabul edecek

TBMM Gündemi
- TBMM Anayasa Komisyonu'nda genel seçimlerin 12 Haziran'da yapılmasına ilişkin önerge görüşülecek Saat 16.00
BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, basın toplantısı düzenleyecek Saat 11.00
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt basın toplantısı düzenleyecek Saat 12.30

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Libya'daki gelişmelerle ilgili değerlendirme toplantısı yapacak, saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilecek Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na katılacak

Bakanların faaliyetleri
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da saat 09.30'da, Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED'in 30. Olağan Genel Kurulu Toplantısına katılacak.
- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.00'de İstanbul Fuar Merkezi'nde, Eurasia Moto Bike Expo Motorsiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nın açılışına katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Antalya'da düzenlenen iki gün sürecek olan 2. Organize Sanayi Bölgesi Çevre Zirvesi'ne katılacak.
- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 11.00'de, ilgili bakanlık ve kurumların temsilcileriyle Libya'da iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının katılımıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda bir toplantı yapacak
- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 11.00'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret edecek.
- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 19.00'da Üniversiteler Buluşuyor programı kapsamında AK Parti İl Gençlik Yönetimi, üniversite temsilcileri ve komisyon üyeleri ile düzenlenecek toplantıya katılacak.
- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhuriyet Caddesi 34376 Harbiye'de, "Karadeniz Ülkeleri Meme ve Servikal Kanser Koalisyonu" toplantısına saat 11.00 de katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Denizli'de saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Ersoy, saat 11.00'de parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyecek


Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan'a, saat 11.00'de YÖK Başkanlığı'nda, İnsani Değerler Derneği tarafından İnsani Değerler Ödülü verilecek
- Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, saat 11.00'de, Suriye Diyanet İşleri Başkanı Ahmed Bedreddin Hassun ile Diyanet'te ortak bir basın toplantısı düzenleyecek
- Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saat 11.00'de Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, iş adamı Niyazi Ercan ile protokol imzalayacak
- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00 da konut satış istatistikleri ile motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayınlayacak
- Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri, saat 13.30'da CHP Genel Merkezi önünde yapacakları basın açıklamasının ardından CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'a "Kağıttan Cübbe" hediye edecekler
- Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 13.00'de hastanede çalışan hekimlerin ücretlerinin yarıya düşürülmesi dolayısıyla Medicana Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapacak
- Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından saat 09.30'da, Türkiye-İsrail İlişkilerinin Geleceği konulu konferans Ankara'da düzenlenecek
- İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İMES Sanayi Sitesi Yönetim Merkezi Yukarı Dudullu/Ümraniye'de, Ankara OSTİM Sanayi Bölgesi'ndeki patlamalar sonrası dikkat çeken sanayi bölgelerini saat 10.00 da ziyaret edecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başkanlık makamı Saraçhane'de, Kore Cumhuriyeti Gyeongsangbuk Do Eyaleti Valisi Dr. Chung Kang Chung ile saat 14.00 de görüşecek.
- Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Sağlık Ocağı önünde 6 Kasım 2008 de meydana gelen bir taciz olayında 200 kişi tarafından linç edilmek istenirken polis tarafından kurtarılan bir sapık ile ilgili çocukları gözaltında bulunan aileler, tutuklu bulunan çocuklarının serbest bırakılması için Beşiktaş Köprü Altı'nda 12.00 de basın açıklaması düzenleyecek.
- Hayatını kaybeden Galatasaray Lisesi Öğretmeni Yomtov Garti, Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu'nda saat 13.00 de düzenlenecek törenin ardından Acıbadem Musevi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
- DİSK, KESK, TMMOB ile TTB Üyesi Kadınlar, Makine Mühendisleri Odası'nda oluşturacakları yeni bir platformun kuruluşunu duyurmak amacıyla saat 14.00 de bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Bursa Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Barakfaki sosyal tesislerinde toplantı yapacak.
- Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, jeotermal çalışmaları hakkında bir basın toplantısı yapacak.
- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından kurulan el sanatları müzesi törenle hizmete sunulacak.
- TOSYÖV genel kurulu yapılacak.

Ekonomi
------------------------------
- Türkiye İstatistik Kurumu, Ankara'da saat 10.00'da, konut satış istatistikleri ile motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.
- Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik A.Ş.'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başlaması dolayısıyla düzenlenen gong töreni, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın katılımıyla saat 09.15'te gerçekleştirilecek.
- Deloitte Türkiye'nin "Türkiye'nin İnşaat Liderleri 2010" başlıklı araştırma raporunu yayınlayacağı toplantı, İstanbul'da saat 09.30'da Swissotel'de yapılacak.
- Torba Yasa'nın masaya yatırılacağı toplantı, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci'nin katılımlarıyla, İstanbul'da saat 10.00'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
- Akçansa'nın çimento sektörüne yönelik sürdürülebilirlik raporunu duyuracağı toplantı, İstanbul'da saat 10.00'da Sabancı Center'da yapılacak.
- Pronet'in 2011 stratejilerini paylaşacağı toplantı, İstanbul'da saat 10.00'da Hyatt Regency'de gerçekleştirilecek.
- Turkcell'in 2010 yılındaki finansal ve operasyonel performansının değerlendirileceği toplantı, İstanbul'da saat 10.30'da Turkcell Tepebaşı Plaza'da yapılacak.

Spor
----------------------------
- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Karşılaşma saat 22.05'te başlayacak.
- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı Kasımpaşaspor maçının hazırlıklarına, saat 18.00'de Can Bartu Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek.
- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını, saat 16.00'da Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına ve taraftara kapalı olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek.
- Türk Hava Yolları Euroleague Top 16 maçında Fenerbahçe Ülker, Olympiacos'u konuk edecek. Sinan Erdem Spor Salonunda oynanacak karşılaşma, saat 20.15'te başlayacak.

ANKA AJANSI

-MGK TOPLANIYOR
-Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanıyor.
-MGK'ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile kurul üyesi bakanlar ve kuvvet komutanları katılıyor.
-Kurul toplantısında, iç ve dış gelişmeler değerlendiriliyor. (Saat: 13.30)

-LİBYA GELİŞMELERİ
-Kaddafi'ye karşı başlatılan isyan hareketi sonrası Libya'da yaşanan olaylar ve Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesine yönelik gelişmeler izleniyor.
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Resmi Konut'ta Libya'daki gelişmeler ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapılıyor.
-Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Libya'daki son durum ve gelecek dönemde yapılacaklara dair bir toplantı yapıyor.
-Toplantıya, Türkiye Müteahhitler Birliği ve Libya'da iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının temsilcileri ile diğer ilgililer katılıyor. (Saat: 10.00/11.00)

-CHP PM TOPLANIYOR
-CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. Toplantıda, gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulu'nda, gündemindeki tasarı ve teklifler görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-SEÇİM KARARI ANAYASA KOMİSYONU'NDA
-TBMM Anayasa Komisyonu, genel seçimlerin 12 Haziran 2011'de yapılmasını öngören karar teklifini görüşüyor. (Saat: 16.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, TBMM'de "Ana dilde eğitim taleplerine" ilişkin dilekçeler hakkında bir basın toplantısı düzenliyor.
-AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt da TBMM'de bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.00/12.30)

-BAKAN ŞİMŞEK İSTANBUL'DA
-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Fuar Merkezi'nde Eurasia Moto Bike Expo Fuarı'nın açılışını yapıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI
-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu'nda, "Üniversiteler Buluşuyor" programı kapsamında AKP İl Gençlik Kolları Yönetimi, Üniversite Temsilcileri ve Komisyon Üyeleri ile düzenlenen toplantıya katılıyor. (Saat: 19.00)

-BAKAN YILMAZ TESK'TE
-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret ediyor. (Saat: 11.00)

-ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÇEVRE ZİRVESİ
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Organize Sanayi Bölgeleri ve bu bölgelerde oluşan çevresel problemlerin tartışılması amacıyla Antalya'da düzenlenen "1. Organize Sanayi Bölgeleri Çevre Zirvesi"ne katılıyor. (Saat: 10.00)

-YASED GENEL KURULU
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin 30. Olağan Genel Kurulu'na katılıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN AKDAĞ İSTANBUL'DA
-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da "Karadeniz Ülkeleri Meme ve Servikal Kanser Koalisyonu" toplantısına katılıyor. (Saat: 11.00)

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN'A ÖDÜL
-Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, makamında düzenlenen törenle İnsani Değerler Derneği tarafından verilen "İnsani Değerler Ödülü"nü alıyor. (Saat: 11.00)

-TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİNİN GELECEĞİ KONFERANSI
-Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nda, Türkiye ve İsrail arasında yaşanan gelişmelerin konu alınacağı ve ilişkilerin geleceğinin tartışılacağı uluslararası bir konferans düzenleniyor. (Saat: 09.30)

-KADINLARIN YENİ PLATFORMU KONULU BASIN TOPLANTISI
-DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyesi kadınlar ve Ev İşçileri Sendikası Girişimi ortak bir platformda bir araya geliyor. Oluşturulacak yeni platformun kuruluşunu duyurmak ve 8 Mart'la ilgili açıklamalarda bulunmak üzere TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenleniyor. (Saat: 14.00)

-2. ULUSAL ATIK MADENİ YAĞ ÇALIŞTAYI
-TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin "2. Ulusal Atık Madeni Yağ Çalıştayı" TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu'nda yapılıyor. (Saat: 09.00)

-MOTORLU KARA TAŞITLARI İSTATİSTİKLERİ
-TÜİK, Aralık ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-KILIÇDAROĞLU'NA KÖŞK RAPORU
-CHP'nin hukukçu kurmaylarından Şahin Mengü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili hazırladığı raporu sunacak. Raporda, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin 5 yıl olduğu ve isterse ikinci kez aday olabileceği ifade ediliyor.

-EN FAZLA ENGELLİ MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTEREN SİYASİ PARTİ LİDERİ 2011 YILININ "ALTIN ADAMI" İLAN EDİLECEK
-Engelli Dernekleri bir araya gelerek kurdukları ortak platform ile siyasi parti liderleri arasından 2011 yılının "Altın Adamı"nı seçecek. Engelliler 27 Şubat tarihinde TEDAY Genel Merkezi'nde bir araya toplanarak siyasi partilere son kez "ihtar"da bulunacak.

CİHANHABER AJANSI

Libya'dan, Türkiye'ye hava ve deniz yoluyla tahliye edilen vatandaşlarla ilgili gelişmeler takip ediliyor . Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. (13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Libya'daki gelişmelerle ilgili değerlendirme toplantısı yapacak. (10.00)

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşecek. (11.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Antalya'da '1. Organize Sanayi Bölgeleri Çevre Zirvesi'ne katılıyor (10.00)

Deloitte Türkiye'nin hazırladığı 'Türkiye'nin İnşaat Liderleri 2010' başlıklı raporun sonuçları basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. (09.30)

TÜDEF Arap dünyasında ve özellikle Libya'da yaşanan gelişmeler üzerine petrol ve kırmızı et fiyatlarında yaşanabilecek gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Şubat ayı toplantısını yapacak. Toplantıya Konda Danışmanlık ve Araştırma Merkezi Genel Müdürü Bekir Ağırdır konuşmacı olarak katılacak. (13.00)

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 9. Genel Kurulunu gerçekleştirecek. (14.00)

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ve Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hasan Aydın Bursa'daki termal çalışmaları ve sondaj sonuçlarının hakkında basın toplantısı düzenleyecek. (09.30)

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Durmuş, Bursa'da düzenlenecek Bursa 10. Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Paketleme, İçecek Teknolojileri, Unlu Mamuller Teknolojileri ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı, 2. Bursa Unlu Mamuller Teknolojileri, Pastane ve Fırın Ekipmanları Fuarı, 5. Evlilik Hazırlıkları Fuarı ve 8. Bursa Ev Ofis Mobilyaları, Dekorasyon Üniteleri, Aksesuarlar, İç Mimari ve Tasarım Fuarları hakkında basın toplantısı yapacak. (12.00)

Bursa'da Okul ve Kurumlar Arası Halkoyunları Valilik Kupası Yarışması Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. (09.00)

GAPFOOD ve GAPTARIM Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde açılacak. (14:00)

Fenerbahçe kalecisi Mert Günok'un vefat eden annesinin cenaze namazı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kılınacak öğle namazını müteakip kılınacak. Fenerbahçe, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını sürdürüyor.(18.00)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında Dinamo Kiev'le Kiev'de karşı karşıya gelecek.(22.05)

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.02.24 08:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A