TÜRKİYE VE BURSA GÜNDEMİ
20 ŞUBAT 2011 PAZAR
2011.02.20 09:19 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İHLAS HABER AJANSI
Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 19.00'da Türkiye Taksiciler Vakfı ve İstanbul Taksiciler Odası'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği yemekli toplantıya katılacak.
Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.30'da Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yapılacak olan "Geleneksel Estonya Yürüyüşü"ne ve Estonya Cumhuriyeti Milli Günü kutlamalarına katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilecek Eğitim Bir-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ceylan Continental Otel'de, Boğaziçi Üniversitesi Mezunları 8. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hadımköy'de Yassıören Akpınar Sanayi Bölgesi, Avrupa Yakası Posta İşletme Merkezi binasının açılış törenine, saat 19.30 Point Hotel Taksim'de, Marmara Grubu Vakfı'nın vereceği akşam yemeğine katılacak.
- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Diyarbakır'da bir dizi gezi ve incelemelerde bulunacak.
- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen EXPO 2020 İstişare Toplantısı'na katılacak.
- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kütahya'da ziyaretlerde bulunacak.
Siyasi partilerin faaliyetleri
- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 10.00'da Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda köy ve mahalle muhtarları istişare toplantısına katılacak, saat 15.00'te Van'da "Siyasette Başarı Stratejisi Çalışmaları"na katılacak.
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin Toroslar Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılacak, bazı ilçe ve beldeleri ziyaret edecek, Erdemli ve Silifke ilçelerinde halka hitap edecek.
- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 10.00'da Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenecek köy ve mahalle muhtarları istişare toplantısına katılacak.
- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar ilçe binalarını
açacak, Kartal'daki Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde konferans verecek.
Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, saat 10.30'da Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nı ziyaret edecek.
- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, saat 10.00'da Türk-İş'e üye Teksif Sendikası'nın Ankara Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirilecek 18. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 10.00'da Türk Diyanet Vakfı-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.
- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu heyet tarafından, Kahramanmaraş Afşin-Elbistan Çöllolar Açık Ocak İşletmesinde meydana gelen heyelanlarla ilgili olarak hazırlanan rapor, saat 11.00'de odanın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında açıklanacak.
- "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri-5", saat 11.00'de Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış konuşmaları ile başlayacak.
- Turizm ve Tanıtma Platformu'nun 2. Uluslararası Turizm ve Tanıtma Ödülleri, saat 19.00'da Ankara Hilton Oteli'nde törenle verilecek.
- Türk Ulaşım-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da Akar International Oteli'nde gerçekleştirilecek
- Tüketici Dernekleri Federasyonu üyeleri, saat 12.30'da BDDK önünde basın açıklaması yapacak.
- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi'nin 7. Olağan Kurulu, saat 10.00'da Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilecek.
- Demokraside Birlik Vakfı tarafından düzenlenen, "Ortadoğudaki Son Gelişmeler" konulu konferans, saat 16.00'da Ankara'da De-Va Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
- AnkaMall Alışveriş Merkezi'nde, saat 12.00'de Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'in himayelerinde Erzincan Kültür Günleri düzenlenecek.
- Dev Sağlık İş Genel Merkezi, Adana Numune ile Samsun Gazi Devlet Hastanelerinde işten çıkarılan sağlık personelin durumuna dikkat çekmek amacıyla, saat 12.30'da, Kadıköy Altıyol'da bir araya geldikten sonra İskele Meydanına kadar yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 12.30'da Esenler Atışalanı Cumhuriyet Meydanı'nda, Esenler Dörtyol Meydan Düzenlemesi ve Alt Geçit İnşaatında inceleme gezisi düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirecek.
- Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Galatasaray Meydanı'nda, saat 14.00'te "Bosna'da Mutki'ye Toplu Mezarlar Yaratan Ordulara Hayır" konulu basın açıklaması düzenleyecek.
- Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDE Girişimi, saat 15.00'te Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması düzenleyecek.
- USTKB İLE EĞİTİM İŞ, Taksim Tünel Meydanı'nda, saat 15.00'te "Torba Yasa Tasarısına Girmeyeceğiz" konulu basın açıklaması düzenleyecek.
ANKA AJANSI
-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de Olimpia Alışveriş Merkezi açılışına katılıyor.
-Başbakan Erdoğan, İstanbul Ofisi'nde de Yonca Evcimik ile beraberindeki heyeti kabul ediyor ve Uluslararası Asya-Anadolu Beyin Cerrahi Dostluk Kongresi yemeğine katılıyor. (Saat: 13.00/15.30/20.00)
-CHP'NİN "SİYASETTE BAŞARI STRATEJİSİ"
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da yapılan "Siyasette Başarı Stratejisi" çalışmalarına katılıyor. Kılıçdaroğlu, programını tamamlayarak İstanbul'a, buradan da Ankara'ya hareket ediyor. (Saat: 15.00)
-MHP LİDERİ BAHÇELİ MERSİN'DE
-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor ve açıklamalarda bulunuyor.
-DSP İL BAŞKANLARI TOPLANTISI
-DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Ankara İçkale Hotel'de gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısının açılışında açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 11.00)
-BAKAN YILMAZ HATAY'A GİDİYOR
-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a gidiyor. (Saat: 22.50)
-BAKAN YILDIRIM HATAY'DA
-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hatay'da Işıklı-Konacık ve Samandağ Balıkçı Barınaklarının açılış törenine katılıyor. (Saat: 14.30)
-BAKAN EROĞLU ŞANLIURFA'DA
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'da bazı inceleme ve temaslarda bulunuyor, toplantılara ve törenlere katılıyor.
-BAKAN EKER ADANA'DA
-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Adana'da çeşitli açılış, inceleme ve ziyaretlerde bulunuyor. (Saat: 09.30)
-CHP GENÇLİK KOLLARI TÜRKİYE'YE YAYILIYOR
-CHP Gençlik Kolları "CHP İktidar Yolunda, Gençlik Halkın Yanında" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, bugünden itibaren Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ziyaretler gerçekleştiriyor.
-CHP Gençlik Kolları, Ankara'da ise Yenimahalle'de halkla bir araya geliyor. (Saat: 11.00)
-MECLİS SÖZLEŞMELİ ER VE YAŞ KARARIYLA TSK'DAN İLİŞİĞİ KESİLENLERE EMEKLİLİK HAKKI TANIYAN TASARILARI GÖRÜŞECEK
-Meclis Genel Kurulu'nun bu haftaki gündemini, Milli Savunma Komisyonu'nda geçen hafta birleştirilerek kabul edilen Sözleşmeli Erbaş ve Er Tasarısı ile YAŞ kararıyla TSK'dan ilişiği kesilenlere emeklilik imkanı sağlayan tasarılar oluşturacak.
-Tasarıya göre, kanunun yürürlüğe gireceği tarihten önce, YAŞ kararlarıyla TSK'dan ilişiği kesilenlerin veya bunların vefatı halinde hak sahiplerinin getirilen düzenlemeden yararlanması için 60 gün içinde Milli Savunma Bakanlığına başvurması gerekecek. Başvurular, bakanlıkta kurulan bir komisyonda incelenecek; en geç bir yıl içinde başvurunun ret veya kabulüne karar verecek. YAŞ kararlarıyla TSK'dan ilişikleri kesilenlerin, bu tarihten, düzenlemenin yürürlük tarihine kadar geçen süreleri TSK'da geçmiş kabul edilecek.
-Sözleşmeli Erbaş ve Er tasarısına göre de en az ilköğretim mezunu olanlar, askerliklerini erbaş ve er olarak tamamlayanlar, terhislerinin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmeyenler ve 26 yaşından gün almayanlar sözleşmeli er olabilecek.
-İNSAN HAKLARI KOMİSYONU GÖZÜYLE HASDAL VE SİLİVRİ: MUVAZZAF SUBAYLARIN KALDIĞI HASDAL TAM NOT ALDI EMEKLİ PAŞALARIN KALDIĞI SİLİVRİ SINIFTA KALDI
-Balyoz davasında 163 sanığın tutuklanmasıyla gözler bir kez daha Silivri Cezaevi ve Hasdal Askeri Cezaevi'ne çevrildi. İnsan Hakları Komisyonu'nun yaklaşık 1 yıl önce hazırladığı raporlar ise emekli paşaların gönderildiği Silivri ile muvazzaf subayların konulduğu Hasdal Askeri Cezaevi arasındaki farklılıkları gözler önüne seriyor.
-Son tutuklamalarla birlikte Hasdal Askeri Cezaevi'ndeki general ve amirallerin sayısı 29'a çıkarken, Cezaevi, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'ndan tam not alması ile biliniyor. Komisyon yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı raporda, Cezaevini diğer infaz kurumlarına örnek gösterdi.
-Komisyonca hazırlanan rapora göre, Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarında bulunan duşlarda 24 saat sıcak su akıyor, psikolojik danışman görev yapıyor. Tutuklu ve hükümlülerin, TÜRKSAT uydusundan yayınlanan 20 televizyon kanalından istediğini izleme imkanı bulunuyor. Raporda cezaevinin kapasitesinin 155 olduğu belirtiliyor.
-Komisyonun 57 şikayet başvurusunun ardından yaptığı incelemelerin sonucu hazırladığı Silivri raporuna göre ise, Cezaevi'ndeki şikayetler "tutuklu ve hükümlülerin aynı koğuşlarda kalması', "sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamama', "sıcak su temininde yaşanan zorluklar', "telefonla görüşme hakkının yeterince kullanılamaması', "kameraların ortak yaşam alanlarını kayıt altına alacak şekilde konuşlandırılması' gibi konular üzerinde yoğunlaşıyor.
-YURT DIŞINDA ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN TOPLANAN 2.2 MİLYON TL İÇİN BAKAN ÇELİK'TEN İLGİNÇ AÇIKLAMA: "YARDIMLAR CAMİ ÇIKIŞLARINDA SERGİ AÇILARAK TOPLANDI, KAÇ YURTTAŞIN KATILDIĞI BİLİNMİYOR"
-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesine yanıt veren Devlet Bakanı Faruk Çelik, şehit ve gazi aileleri için yurt dışında açılan yardım kampanyasında toplanan 2 milyon 201 bin 731 TL'nin 846 şehit yakını ve gaziye verildiğini belirterek, "Yardımlar cami çıkışlarında sergi açılmak suretiyle toplandığından kaç yurttaşımızın katıldığı bilinememektedir" dedi.
-İl ve ilçe müftülükleri tarafından 2005 yılı baz alınarak şehit ve gazilerin envanteri çıkartılarak, durumlarına göre (çok zayıf, zayıf, orta ve iyi şeklinde) gruplandırıldı
-Başkanlık merkezinde bir komisyon kurulduğunu belirten Çelik, "İl ve ilçe müftülerimiz tarafından yürütülen araştırma sonucu maddi durumu zayıf ve çok zayıf olarak nitelendirilen 846 aile veya kişiye 2.000.-(ikibin)'er Türk Lirası yardım olarak dağıtılmasına" karar verildiğini söyledi.
-MEMURA MÜJDE: MEMURUN BAŞKA BİR KURUMDA GÜNLÜK GEÇİCİ GÖREVLENDİRİLMESİ MAHKEMEDEN DÖNDÜ
-Yozgat Çekerek Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık memurunun Perşembe günleri başka bir hastanede 1 günlük geçici olarak görevlendirilmesi üzerine açılan davada, Yozgat İdare Mahkemesi memurun haftada 1 gün başka bir kurumda görevlendirilmesi işlemini iptal etti.
-DİSK-AR: İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 17.36 SEVİYESİNDE
-DİSK-AR, TÜİK'in yüzde 11 olarak açıkladığı işsizlik oranının, başta umutsuzluk olmak üzere çeşitli nedenlerle son 3 aydır iş arama kanallarını kullanmayan ve işe başlamaya hazır olan umudu kesik işsizlerin de hesaba katıldığı zaman yüzde 17.36 seviyesine yükseldiğini belirtti.
-BİREYSEL EMEKLİLİK FON TUTARI 12.2 MİLYAR TL, KATILIMCI SAYISI 2.3 MİLYONA ULAŞTI
-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 11 Şubat itibariyle 2 milyon 319 bin 316'ya, bunlardan toplanan fon tutarı da 12 milyar 221.9 milyon TL'ye ulaştı.
-Bireysel emeklilik sisteminde şirket bazındaki temel göstergelerde 2 milyar 675.9 milyon TL fon tutarı ve 515 bin 810 katılımcı ile Anadolu Hayat Emeklilik birinci sırada yer aldığı belirlendi.
CİHAN HABER AJANSI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'deki 'Olimpa Alışveriş Merkezi'nin resmi açılışını yapacak. Erdoğan, aralarında bazı sanatçıların da bulunduğu hayvanseverleri Dolmabahçe'deki ofisinde kabul edecek. Uluslararası 'Asya-Anadolu Beyin Cerrahisi Dostluk Kongresi' yemeğine katılacak. (13.00 / 15.30 / 20.00) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da 'Siyasette Başarı Stratejisi' çalışmalarına katılacak. (10.00) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'in Bozyazı, Anamur, Aydıncık, Gülnar ve Mut ilçelerinde belediyeler ile partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek. (10.00/17.45) - BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Eskişehir'de partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşacak. (13.30) - BDP İzmir İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapılacak. (13.00) - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 5 sulama ve taşkın koruma tesisinin temel atma törenine katılacak. (13.00) - Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Parkı'nın açılış törenine katılacak. (13.00) - Bursa'da Çerkezler anadil haklarının verilmesi için eylem yapacak. (13.00) - Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta maçlarına Kayserispor - Medical Park Antalyaspor, Konyaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek. (14.00/17.00/19.00) - Bank Asya 1. Lig'de 22. hafta maçlarına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Güngören Belediyespor, Akhisar Belediyespor - Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor - Orduspor, Mersin İdmanyurdu - Karşıyaka, Kartalspor - Diyarbakırspor ve Altay - Denizlispor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.00 / 19.00) - Beko Basketbol Ligi'nde 18. hafta Beşiktaş Cola Turka - Aliağa Petkim maçıyla tamamlanacak. (13.00) Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 3 karşılaşma oynanacak. - Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda oynayacağı Manisaspor maçı için uçakla İzmir'e gidecek. (14.30) - Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu, yarın koşulacak. Yerli ve yabancı çok sayıda sporcunun katıladığı 21. kilometrelik yarışta ayrıca halk koşusu da gerçekleştirilecek. (10.00)