Türkiye ve Azerbaycan'dan yeni uygulama

Türkiye ve Azerbaycan'dan yeni uygulama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Azerbaycan diplomasisinde yeni uygulamaya gidildiğini duyurdu.

2013.07.17 16:25 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:25 - Dünya
A
Türkiye ve Azerbaycan'dan yeni uygulama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Azerbaycan diplomasisi arasında yeni bir uygulama başladığını, Azerbaycan diplomatlarının Türk Dışişleri'nde, Türk diplomatların da Azerbaycan Dışişleri'nde kendi ülkelerinde çalışıyormuş gibi görev yapacağını söyledi.

Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri konusunda değerlendirmede bulunurken, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında diplomat değişimi programı başlatacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Memmedyarov'la çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 3. toplantısı için hazırlık çalışmalarını gözden geçirdiklerini, bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Ezelden ebede iki kardeş ülke olan Türkiye ve Azerbaycan arasında ikili işbirliği bağlamında çok geniş dosyaları olduğunu ifade eden Davutoğlu, savunma sanayinden ticari ilişkilere, ulaştırmadan enerjiye içi içe geçmiş çok sayıda başarılı projelere imza attıklarını ve bütün bunların, iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün pratik sonuçları olduğunu vurguladı.

İki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasında diplomat değişimi konusunda bir uygulama başlattıklarını bildiren Davutoğlu, "Eylülde başlayacak yeni uygulamayla belirli sayıda Azerbaycan ve Türkiye diplomatları karşılıklı olarak kendi ülkelerinde çalışıyormuş gibi diğer ülkenin dışişleri bakanlıklarında çalışacak. Azerbaycanlı diplomatlar Türk Dışişleri'nde, Türk diplomatlar da Azerbaycan Dışişleri'nde kendi ülkelerinde çalışıyor gibi belli departmanlarda görev yapacak. Bu uygulama, aramızdaki dostluğu daha da pekiştirecek, ortak stratejik perspektifimizi geliştirecektir" şeklinde konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 16:25 - Son Güncellenme: 2013.07.17 16:25 - boş7
A