Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi: Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için süreci başlattık

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi: Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için süreci başlattık

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın iade işlemleri için süreci 19 Haziran itibariyle başlattıklarını söyledi.

2021.06.20 16:03 - Son Güncellenme: 2021.06.20 16:16 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi: Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi için süreci başlattık
00:31 SBK Holding Başkanı Korkmaz'ın yurt dışına çıkış görüntüleri ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

SBK Holding Başkanı Korkmaz'ın yurt dışına çıkış görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye'de özellikle son dönemde sık sık ismi gündeme gelen firari Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da tutuklandı. Korkmaz'ın Türkiye'ye iade işlemleri için süreç başladı. Açıklama  Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'dan geldi. 

Ceyhun bugün yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Söz konusu şahıs dün, 19 Haziran günü Viyana'dan takriben 260 kilometre uzaklıkta bir kasabada gözaltına alındı. Ve kendisi akşama doğru Viyana'ya getirildi. Hali hazırda Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'nde bulunmaktadır. Hakim karşısına çıkmayı beklemektedir. Kurallar gereği, doğal akış gereği yarın çıkması büyük bir ihtimal. Bizlerde bakanlığımızdan aldığımız talimat doğrultusunda gereğini yerine getirerek iade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihiyle başlatmış durumdayız." 

DÜN YAKALANMIŞTI

Türkiye ve ABD tarafından aranan, SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da yakalanmıştı.  Korkmaz, kara para aklama suçundan ABD tarafından da aranıyordu.

Hakkında Interpol'ün kırmızı bültenle arama kararı bulunan Korkmaz'ın 5 Aralık 2020'de yurt dışına çıktığı İstanbul Havalimanı'nın güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilmişti.

132 MİLYON DOLAR KARA PARA...

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, geçen yıl SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında yaptığı incelemelerde, 132 milyon dolar kara para aklandığını belirlemişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

Korkmaz; gerçeğe aykırı belge düzenlemek, kara para aklamak ve ABD hazinesini 511 milyon dolar zarara uğratmak gibi suçlamalardan yargılanıyor.

Korkmaz hakkında "mal varlığı değerini aklama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.20 16:03 - Son Güncellenme: 2021.06.20 16:16 - HABER MERKEZİ
A