Türkiye'nin ilk 'hapishane' kafesi Yalova'da açıldı

Türkiye'nin ilk 'hapishane' kafesi Yalova'da açıldı

Kafede garsonlar gardiyan ve mahkum kıyafetlerini giydi, hizmete başladı. Cezaevi konseptiyle hizmet veren Yalova'daki kafe, gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılaştı. 'Mahkum' olmak isteyenler, kafeye akın etti.

2018.01.30 21:27 - Son Güncellenme: 2018.01.30 21:27 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'nin ilk 'hapishane' kafesi Yalova'da açıldı

Yalova'da bir ay önce hizmet vermeye başlayan 4 katlı, 'hapishane' konseptli kafe, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kafede garsonlar gardiyan ve mahkûm kıyafetleriyle hizmet veriyor. Kafenin içerisinde hücreye benzer bir bölüm oluşturuldu. İsteyen müşteriler, buraya girip 'mahkum' kıyafetleri giyerek fotoğraf da çektirebiliyor. Yoğun ilgi gören işletme, Bursa Görüklü'de de hizmete girdi.

SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

Konseptle ilgili bilgi veren işletme ortağı Canhür Aktuğlu, kahve sattıklarını ama bunun da ötesinde bir hikâye satmayı hedeflediklerini anlatarak, "Türkiye'nin ilk hapishane temalı dükkânıyız belki de dünyada tek. Bu konsepti düşünürken orta vadedeki hedefimiz dünyaya açılmak, uzun vadedeki hedefimiz ise kahve sektöründe bir dünya markası olmaktı. Sanırım buradaki en büyük etken, sosyal medyanın kendiliğinden işliyor olması" dedi.

SABIKA DUVARI GİBİ ASANSÖR

Konsept gereği kafeye bir de hücre yaptıklarını anlatan Aktuğlu, "Burada oluşturduğumuz köşede müşterilerimiz istediği tulumu seçip, giyinip, fotoğraflar çekiliyorlar. Sosyal medyada da bu şekilde paylaşımlarda bulunuyorlar. Böylece burada kahve satın almanın yanında bir duygu, bir hikâye satın almış oluyorlar. Asansörümüz de bir sabıka duvarı şeklinde oluşturuldu. Depomuz yine aynı şekilde bir cezaevi hücresi gibi oluşturuldu. Dekorasyonda da kırılmış camlar kullanıldı. Garsonlarımız da yine mahkûmların giydiği tulum ve tişörtlerle hizmet veriyor. Detaylara kadar her şeyi düşündük ve bunlara daha ilaveler de yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.30 21:27 - Son Güncellenme: 2018.01.30 21:27 - HABER MERKEZİ
A