Türkiye'nin 'en pahalı yolu' bugün açılıyor

Türkiye'nin 'en pahalı yolu' bugün açılıyor

Yapımına Temmuz 2005 tarihinde başlanan Türkiye'nin en pahalı ve en uzun sürede yapılan yolu olarak tarihe geçen Amasya Çevre Yolu 16 yıl aradan sonra bugün açılıyor.

2020.07.25 09:01 - Son Güncellenme: 2020.07.25 09:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'nin 'en pahalı yolu' bugün açılıyor

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, 11.3 kilometrelik yolun 1 milyar 267 milyon liraya mal olduğunu açıkladı.

Kilometresi 125 milyona mal olan çevre yolunun yapımı süresince 11 ulaştırma bakanı ve Amasya'da 7 vali değişti.

Geçen sürede altı firma çevre yolunun yapımında görev alırken çevre yolunun geçtiği bölgede kamulaştırma yapıldığı ve çevre yoluna harcanan para kadar da kamulaştırma bedeli ödendiği ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı Turgay Sevindi, çevre yolunun Amasya'nın acil ihtiyacı olduğunu, ancak yapımının yılan hikâyesine döndüğünü, hem uzun zamanda hem de çok pahalıya mal olduğunu savundu.

Sevindi, "1 milyar 267 milyon TL'ye mal olan yolun bedelinin Amasya'nın tek seferde aldığı en büyük yatırım olarak gösterilmesi doğru değildir. Bu israfın açık bir göstergesidir" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.07.25 09:01 - Son Güncellenme: 2020.07.25 09:01 - HABER MERKEZİ
A