Türkiye'nin en büyük helikopter havaalanı açıldı

Türkiye'nin en büyük helikopter havaalanı açıldı

Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Bakanı Yıldırım ve Yıldız'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

2012.09.05 22:15 - Son Güncellenme: 2012.09.05 22:15 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'nin en büyük helikopter havaalanı açıldı

Ayazağa'da kurulan Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı bir törenle açıldı.
Açılışı yapılan helikopter havaalanının sadece Türkiye'nin değil Avrasya bölgesinin de en büyük heliportu olma özelliği taşıdığına işaret eden Yıldız, ''Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak'' dedi.
Hız, konfor ve iniş alanı kolaylığı nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de helikoptere artan bir ilgi olduğunu ifade eden Yıldız, ''Ancak en büyük eksiğimiz altyapı. Helikopterlerin iniş kalkış yapacakları helipad-helikopter pistlerinin yanı sıra hangarlama ve bakım hizmetleri sunacak heliportlara ihtiyacımız var. Biz Kaan Heliport'u İstanbul'un merkezine kurarak bu konuda önemli bir eksiği tamamladığımıza inanıyoruz'' şeklinde konuştu.
Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso da, İstanbul'dan Ankara'ya 40 dakikada uçulmasının çok büyük bir imkan olduğunu ifade ederek, Türkiye'de hava taşımacılığı alanında ciddi bir pazarın bulunduğunu söyledi. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.09.05 22:15 - Son Güncellenme: 2012.09.05 22:15 - HABER MERKEZİ
A