Türkiye'nin beklediği sonuçlar buradan çıkacak
Damacana suların analizlerinin sürdüğü Türkiye'deki 7 laboratuvardan biri olan Ankara'daki Türkiye Halk Sağlığı Güvenliği Laboratuvarları kapılarını Anadolu Ajansı'na açtı.
2012.08.01 15:27 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
Laboratuvarda son bir haftada 14 şehirdeki farklı firmalardan alınan 200'ün üzerinde numuneden, 48 parametre değeri mikrobiyolojik ve kimyasal analize tabii tutuldu.
Türkiye Hak Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarları Daire Başkanı Dr. Yıldırım Cesaretli, AA muhabirinin ambalajlı su analizlerine ilişkin sorularını yanıtladı.
Cesaretli, 2000'li yıllardan sonra Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Projesi kapsamında laboratuvarın cihazlarının alındığını, yöntemlerin belirlendiğini ve çalışanların eğitiminin tamamlandığını ifade etti.
Kapak bölümleri alkolle dezenfekte ediliyor
Laboratuvarın numune kabul biriminden alınan örneklerin özel kodlama sistemiyle mikrobiyoloji laboratuvarına getirildiğini anlatan Cesaretli, şöyle devam etti:
"Öncelikle damacanaların elle tutulan kapak bölgeleri son derece mikroplu olduğu için alkolle bir süre dezenfekte ediliyor. Sonra steril şartlarda damacanalar açılıyor. Damacanaların içerisinden steril ortamlarda pipetlerle örnek alınarak, test ortamına tabii tutuluyor.