Türkiye kızamık tehdidini konuşuyor, Bursa suskun! -ÖZEL HABER

Türkiye kızamık tehdidini konuşuyor, Bursa suskun! -ÖZEL HABER

Türkiye'de son 13 ayda meydana gelen bini aşkın kızamık vakası Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarını harekete geçirirken, 42 ilde alarm verildi. Bursa'daki kızamık verileri ise sır gibi saklanıyor.

2013.05.02 09:53 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Türkiye kızamık tehdidini konuşuyor, Bursa suskun! -ÖZEL HABER


Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Türkiye kızamık tehdidini konuşuyor. Son 13 aydaki bini aşkın kızamık vakası Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarını harekete geçirirken, 42 ilde alarm verildi. Bursa'daki kızamık verileri ise sır gibi saklanıyor. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü kızamık verileriyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.  Resmi rakamlara göre, son 13 ayda ortaya çıkan bini aşan kızamık vakası Ankara, Gaziantep, İstanbul, Adana, Amasya, Batman ve Şanlıurfa'da arttı. Bursa'daki hekimler de kızamık vakalarıyla karşılaştı ancak henüz yapılan resmi bir açıklama yok.

NEDEN SAKLANIYOR?

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan kızamık vakalarıyla ilgili verilerin Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde olduğunu söylerken, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü kızamıkla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bursa'daki resmi rakamlar henüz bilinmezken, Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala, müdürlüğü şeffaf olmamakla suçladı. Konu ile ilgili sağlıkçıları ve vatandaşları tatmin edici bir açıklama beklediklerini belirten Pala, "Bursa'da 2 meslektaşımız Bursa'da kızamık vakasıyla karşılaştı. Bunların biri de anaokulunda olmuştur. Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü bu rakamları neden saklıyor? Kara bir tablo yoksa vatandaşın ve meslek odalarının bilgi almasına neden engel oluyorlar" diyerek tepki gösterdi.

BURSA MİLLİ EĞİTİM HAREKETE GEÇTİ

42 ile yayılan kızamık tehdidinin ardından ilke çapında 9 aydan büyük ve 12 aydan küçük olan tüm bebeklere ilave bir doz kızamık-kızamıkçık-kabakulak (KKK) aşısı" uygulanma kararı alındı.
Sağlık Bakanlığı'ndan MEB'e gönderilen yazıda, "Kızamık Bilimsel Danışma Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda eğitim alan çocuklara aşı uygulanmasına karar verildi. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilkokullara bakan Ramazan Yürük, kızamık aşısı ile ilgili kendilerine gönderilen yazıyı Bursa'daki okullara gönderdiklerini, okullarda aşılama tedbirlerinin alındığını vurguladı.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 09:53 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:57 - HABER MERKEZİ
A