"Türkiye fikri hür bir aydınını kaybetti"

"Türkiye fikri hür bir aydınını kaybetti"

TÜM Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın Ankara'da düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, hayatı boyunca emeğin, alın terinin yanında durmuş, akademik birikimini ve bilgisini halkının çıkarlarına adamış fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir aydınını kaybetti" dedi.

2013.07.17 17:23 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:23 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"Türkiye fikri hür bir aydınını kaybetti"

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Genel Başkanı Prof. Dr. Alparslan Işıklı'nın Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Tören sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Işıklı'nın başöğretmenliğini yaptığı Türk sendikacılığının asıl amacından uzaklaşarak yozlaşmaması için gösterdiği büyük çabaların bir gün mutlaka karşılık bulacağını ümit ettiğini anlattı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Prof. Dr. Alpaslan Işıklı'nın vefatından derin bir üzüntü duyuyorum. Türkiye, hayatı boyunca emeğin, alın terinin yanında durmuş, akademik birikimini ve bilgisini halkının çıkarlarına adamış fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir aydınını kaybetti. Merhum Alpaslan Işıklı bütün hayatı boyunca, ezenin ve ezilenin olmadığı, sömürünün olmadığı, insanının insanca yaşamasının mümkün olabileceği eşitlikçi bir Türkiye ve dünya idealinin mücadelesini verdi. Başöğretmenliğini yaptığı Türk sendikacılığının asıl amacından uzaklaşarak yozlaşmaması için gösterdiği büyük çabaların bir gün mutlaka karşılık bulacağını ümit ediyorum. Merhum Alpaslan Işıklı'ya rahmet, bütün yakınlarına ve sevenlerine de sabır diliyorum."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:23 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:23 - HABER MERKEZİ
A