Türkiye'den Gazze'ye büyük yardım

Türkiye'den Gazze'ye büyük yardım

Türkiye, Gazze'nin yeniden imarına ve Filistin'in kalkınmasına destek için 2015-2017 yılları arasında 200 milyon dolar yardım yapacak.

2015.04.17 18:17 - Son Güncellenme: 2015.04.17 18:17 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türkiye'den Gazze'ye büyük yardım

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin 12 Ekim 2014'te Kahire'de düzenlenen Donörler Konferansı'nda taahhüt ettiği 200 milyon dolarlık yardım paketini proje bazında hayata geçirecek.

İlgili kurum ve kuruluşlarla söz konusu tutarın kullanımına ilişkin gerekli eş güdümün Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi. 2016-2017 dönemi için hazırlanacak projelerin, aynı dönem bütçe tasarılarında gösterilerek uygulayıcı kurumların bütçesine aktarılması hususunda mutabakata varıldığı kaydedildi.

Ayrıca 2015 yılında hayata geçirilebilecek projelerin belirlenmesi amacıyla gerekli eş güdümün sürdürüldüğü, projelerin genellikle kalkınma odaklı olacağı ve Filistin halkının ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirileceği vurgulandı.

Bu çerçevede, sağlık, eğitim, su, atık su, acil yakıt desteği, yıkılmış konutların yenilenmesi, un ve gıda ve benzeri projelere öncelik verilmesinin öngörüldüğü belirtildi.


KAYNAK: AA 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.04.17 18:17 - Son Güncellenme: 2015.04.17 18:17 - HABER MERKEZİ
A