Türkiye'den Erbil'e yeni başkonsolos

Türkiye'den Erbil'e yeni başkonsolos

TÜRKİYE'nin yenilenen Irak politikası kapsamında 2010 yılında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil'de açtığı başkonsolosluğa yeni atama yapıldı. Aydın Selcen'in görevinden istifa etmesi sonucu Erbil Başkonsolosluğu'na Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde Irak'tan sorumlu olarak görev yapan Mehmet Akif İnam getirildi.

2013.07.17 20:18 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:47 - Dünya
A
Türkiye'den Erbil'e yeni başkonsolos

Bölgesel yönetimin resmi internet sitesi İnam'ın göreve başlamasından sonra ilk resmi ziyaretini bölgesel yönetimin dış ilişkilerden sorumlu bakanı Falah Mustafa'ya yaptığını duyurdu. Mustafa, İnam'ı kabulünde, Türkiye ve Irak Kürdistanı arasında çok önemli siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler olduğunu belirterek, "Bu ilişkilerin çok daha ileriye götürülmesi bölgenin kalkınması ve refahı açısından da büyük önem taşıyor" dedi.
Eski Erbil Başkonsolosu Selcen'in bu görevinden ayrılması olaylı olmuştu. Geçen Mayıs ayında, Selcen ile Ortadoğu Genel Müdürü Büyükelçi Ethem Tokdemir'in, 9 yıl önce Bağdat'ta görev yaparken veda yemeği sırasında çekilmiş ve iki diplomatı alkollü içki içerken ve hükümetin dış politikasına yönelik eleştirileri içerdiği iddia edilen bir videonun Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na gönderildiği ortaya çıkmıştı. Büyükelçi Tokdemir'in daha sonra görev yaptığı Kabil'deki konutundan çalındığı anlaşılan videoyu Davutoğlu'nun izlemesinden sonra, iki diplomatı kızağa aldığı ve Selcen'in bunun üzerine görevinden istifa ettiği öne sürülmüştü.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 20:18 - Son Güncellenme: 2013.07.17 20:47 - Zeynep Çelik
A