Türkiye'de 76 ilaç piyasa bulunmuyor
Antalya Eczacı Odası Başkanı Zabun, Türk Eczacılar Birliği verilerine göre, 76 ilacın piyasada bulunmadığını söyledi.
2014.01.15 11:03 - Son Güncellenme: 2014.01.15 11:10 - Sağlık - HABER MERKEZİ
Türkiye'yi saran H3N2 virüsü nedeniyle son 1 aydır grip tedavisinde kullanılan antiviral ilaçları temin etmekte büyük sıkıntı olduğunu aktaran Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, "Hastalar tek tek eczane dolaşarak ilaç arıyor ama yine de bulamıyor" dedi.
'200 BİN HASTA KULLANIYOR, 4 AYDIR PİYASADA YOK'
Zabun, grip ile soğuk algınlığının karıştırılmaması gerektiğine dikkati çekerek, soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan ilaçlar açısından bir sorun olmadığını söyledi. Romatizmadan kaynaklı kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan iğnenin de 4 aydır piyasada bulunmadığını aktaran Zabun, bu ilacı Türkiye genelinde ayda 200 bin civarında hastanın kullanmak zorunda olduğunu dile getirdi.
'SADECE ACİLLERDE ENJEKTE EDİLİYOR'
Zabun, iğnenin eczane raflarında yer almadığını, hastanelerde acil enjeksiyon birimlerinde bulunabildiğini anlatarak, "Sadece acil enjeksiyon biriminde hastaya enjekte ediliyor. Eczanelerde satışı yok. Bu hastalığın tedavisini gören hastalar, yaşadıkları yerden hastanenin acil enjeksiyon birimine giderek iğnelerini yaptırmak zorunda. Hasta ilacı alamıyor, ancak hastanede iğneyi yaptırmak suretiyle ulaşabiliyor." ifadelerini kullandı.