'Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu' Bursa'da yapılacak

'Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu' Bursa'da yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Uluslararası Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu', 26-27 Mayıs tarihlerinde, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilecek.

2012.05.22 12:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
'Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu' Bursa'da yapılacak

Türkiye'de bir ilke imza atılarak Bursa'da gerçekleştirilecek olan sempozyum, bilim ve teknoloji merkezleri alanında, Türkiye'de ve dünyada önde gelen isimleri ve akademisyenleri bir araya getirecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi öncülüğünde Merinos AKKM'de düzenlenecek sempozyumun açılışında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Liberty Science Center'ın (Serbest Bilim Merkezi) konsept dizaynıyla deney düzeneklerinin tasarımını yapan Wayne LaBar tecrübelerini Bursalılarla paylaşacak. Deney düzenekleri konsept çalışmaları tasarlayan ve üreten 3 büyük yabancı firma sahibinin panelist olarak katılacağı sempozyumda, Türkiye'nin önde gelen akademisyenleri de bilim merkezleriyle ilgili çalışmalarını paylaşacak.
Türkiye'deki mevcut bilim merkezlerinin sorunlarının ve bilim merkezlerinin başarıya ulaşması yönündeki teklif ve fikirlerinin de paylaşılacağı sempozyum ile Türkiye'de bilim merkezi kurma ve işletme çalışmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.05.22 12:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A