Türk üst kimliği bölücüdür

Türk üst kimliği bölücüdür

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Üyesi Baskın Oran, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı

2013.04.17 06:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:21 - Güncel
A
Türk üst kimliği bölücüdür

Akil İnsanlar Heyetine ve kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Oran, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Oran "Ulus devlet başımızda Allah'ın belası bir şeydir. Türk üst kimliği bölücüdür" dedi.

İşte Baskın Oran'ın o açıklamaları...

"TÜRK ÜST KİMLİĞİ BÖLÜCÜDÜR"
Ben bunları söylediğimde arkamdan hain diyorlar, yüzüme de daha kibarca hain diyorlar. Milli devlet ne anlama gelir hiç belli değil. Ulusal devlet mi ulus devlet mi? Ulusal devlet diyorlarsa mesele yok. Buna karşılık ulus devlet bizim başımızda Allah'ın belasıdır. Çünkü en güçlü alt kimlik kendini üst kimlik ilan ettiği ve asimilasyona giriştiği zaman bu üst kimlik diğer alt kimlikler tarafından kabul edilmiyorsa bölücü olur. Bu nedenle çok net söylüyorum: Türk üst kimliği bölücüdür.
"ÜST KİMLİK TÜRKİYELİ OLMALI"
Öncelikle Türk kimliğinin bir alt kimlik olduğunun kabul edilmesi lazım. Toprağa dayanan bir üst kimlik olması lazım ki o toprakta yaşayan bütün vatandaşları kucağına alıp bağrına basabilsin. Bu kimlik de "Türkiyeli"dir. Üst kimlik Türkiyeli olmalıdır. Nitekim Gazi Mustafa Kemal ve bizim kurucu babalarımız da Türkiyeli sözcüğünü kullanmışlardır.

SOLCULUĞUMDAN UTANIR HALE GELDİM
"Türk lafını etmekten utanır olduk" diyenler solcu değil. Bunlar bir zamanlar Maoist olan, bir zamanlar TKP'nin mensupları olan şimdi de kendilerini ulusalcı olarak ilan eden kişiler. Bunların solla ilgisi yok. Ben bu insanları gördükçe solculuğumdan utanır hale geldim. Yaptıkları çok tehlikeli Ben söylüyorum işte: Ben "Türkiyeli Türk"üm. Şu anda tek korku eşit olma korkusudur. Gerçek solcular "İsteyen Ben Kürt'üm isteyen ben Türk'üm" desin istiyor çünkü onları birleştiren bir Türkiyeli olgusu var.

ORTAK PAYDAMIZ KANIN DURMASI İÇİN ÇALIŞMAK
Akil insanlar listesine göz atarsanız bunların tek bir ortak payda dışında hiçbir ortak noktası olmadığını görürüsünüz. Bu tek ortak payda da şu: Tabutların gelmesinin durması için her şeyi yapmak. Başka bir ortak payda olması da gerekmiyor. Bunun dışında hiçbir talimat, hiçbir ortak ideoloji, ortak fikir yok. Biz zaten heyet olarak hep beraber hareket etmiyoruz.

"KÜRTLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAMALI"
Ben Başbakan'ı en fazla eleştiren insanlardan biriyim. Ancak Başbakan'ın kanın durması için elini taşın altına koyması kendisini alkışlamam için yeterli. Bana yapılan teklifi de bir memleket vazifesi olduğu için kabul ettim. Ben hemen reformun temel çizgilerini ilan edelim diye bekliyorum, aksi halde bu mesele çok sulanır ve ondan sonra da "Neden bir netice elde edemedik?" deriz. Kürtler bu sefer de hayal kırıklığına uğrarlarsa biz bu memleketi kontrol edemeyiz. Oran, çok tartışılan "Umudunu kaybetmiş bir PKK olursa metro istasyonları ve AVM'ler her gün patlar" açıklaması için de şöyle konuştu: Baskın Oran bunu bal gibi de söyler. Zaten onlar da bunu sezdikleri için duymaktan dolayı dehşete kapılıyorlar. Bir devletin başına gelebilecek en büyük felaket silahlı örgütün parçalanmasıdır. Bunun böyle olduğunu herkes biliyor ama duymak istemiyor, duysunlar.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 06:19 - Son Güncellenme: 2013.04.17 06:21 - Zeynep Çelik
A