Türk tekstili dünya vitrinine çıktı

Türk tekstili dünya vitrinine çıktı

Türk tekstilcileri dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan MOOD 2011 Fuarı'nda dünya vitrinine çıktı. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) damgasını vurduğu fuarda, Türk tekstilinin teknoloji, inovasyon alanında gösterdiği aşama, özel hazırlanan stand ve sunumlarla uluslararası boyutta tanıtıldı.

2011.09.22 13:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Türk tekstili dünya vitrinine çıktı

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, 13-15 Eylül tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de "Brussels Expo Center"da gerçekleştirilen MoOD 2011 Fuarı'na 13 firmanın "Milli Katılım" ve 31 firmanın da bireysel olmak üzere toplam 44 Türk firmasının katıldığını söyledi. "Ev tekstili için döşemelik kumaş, deri döşemelik kumaş, perdelik kumaş ve duvar kağıtları" konulu fuara, 24 ülkeden 250 firmanın katılım gösterdiğini aktaran Burkay, Türkiye Milli Katılımı'nın 517,50 metrekarelik bir alanda yapıldığını ve 13 firmanın ürünlerini sergilediğini ifade etti. Burkay, ayrıca Contract Square Alanında Otel Odası Projesi (Turkish Hotel Room) yaptırıldığını ve firmaların bundan yararlandığını ifade etti. Özellikle Contract Tekstil konusunda birçok ilke imza atan UTİB tarafından ürünleri sergilenen 16 firmanın kumaşlarının bitmiş ürün haline getirilerek sergilendiğini kaydeden Burkay, yere döşenen mermerlere İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) sponsor olduğunu belirtti.
Fuar kapsamında otel odasının önünde infostand kurulduğunu ve UTİB tarafından yayınlanan Contract Business dergisi ve içersinde Otel Odası trendlerinin yer aldığı Trend Book dağıtıldığını dile getiren Burkay, "Projeyle, Contract Square alanında bir ilke imza attık. Kumaşları bitmiş ürün haline getirip otel odasına sergiledik. Bu söz konusu Trend Alanı'nda ilktir ve Türk dokusu taşımasından dolayı yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi çekti" diye konuştu.
Türk Milli Katılım Standını 5 bin kişiden fazla kişinin ziyaret ettiğini ifade eden UTİB Başkanı Burkay, "Fuar'ın ilk günü Türkiye'nin Brüksel Ticaret Müşaviri Tülu Gurakan eşliğinde Anvers Başkonsolosu Deniz Çakar; ikinci gün de Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy eşliğinde 10 kişilik ekip; son gün ise Türkiye'nin AB Daimi Büyükelçisi Selim Kuneralp firmalarımızı ve Otel Odası Alanımızı ziyaret etti" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.09.22 13:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A