Türk Tarih Kurumu Başkanı Atama Kararı Resmi Gazete'de

Türk Tarih Kurumu Başkanı Atama Kararı Resmi Gazete'de

Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın yerine Prof. Dr. Birol Çetin'in atanmasına ilişkin Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

2020.07.23 07:05 - Son Güncellenme: 2020.07.23 07:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Türk Tarih Kurumu Başkanı Atama Kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Atama Kararına göre, Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Birol Çetin uygun görüldü. Atama, 664 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 24'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Yaramış, Afyon Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı: "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor. Tarihte biliyorsunuz birçok darbe girişimi oldu.Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor."

Gelen tepkiler üzerine yanlış anladığını söyleyerek özür dileyen Yaramış, "Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı. 

15 Temmuz sözleri nedeniyle tepki çeken Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış istifa etmişti. 

BİROL ÇETİN KİMDİR?

Birol Çetin,1965 yılında Sivas'ta doğdu. İlkokulu Sivas'ta, liseyi Tekirdağ'da tamamlayan Birol Çetin, 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi İktisat Bölümünde lisans yaptı. 1992'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk İktisat Tarihi Anabilim Dalında yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Aynı bilim dalında "Osmanlı İmparatorluğu'nda Barut Sanayi 1700-1900" adlı doktora tezi ile doktor unvanını 1997'de aldı. Birol Çetin, kurucu üyeliğini yaptığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat ve Enformatik bölümlerinin başkanlığını yaptı. Birol Çetin'in Osmanlı İmparatorluğu'nda Barut Sanayi 1700-1900 adlı bir araştırma kitabı vardır.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.07.23 07:05 - Son Güncellenme: 2020.07.23 07:55 - HABER MERKEZİ
A