Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık: Bu olay bütün insanlığa yapılmış bir eylemdir

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık: Bu olay bütün insanlığa yapılmış bir eylemdir

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bu olay 2011 yılından bu yana Suriye içinde bulunan ve sadece buradaki sivillerin acısını dindirmeye çalışan tüm insanlığa yapılmış bir eylemdir. Bu terör eylemini lanetliyoruz" dedi.

2020.09.14 15:03 - Son Güncellenme: 2020.09.14 15:04 - Güncel
A
Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık: Bu olay bütün insanlığa yapılmış bir eylemdir

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye'de Türk Kızılay ekibine saldırıyla ilgili olarak olarak açıklamalarda bulundu. "Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum" diyen Kınık, şöyle devam etti:

"Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum. Kimliği belirsiz, plakası olmayan askeri kamuflaj giymiş ve yüzleri örtülü, silahlı saldırganlar bölgede Kızılayımızın üzerinde amblemi bulunan, Uluslararası Hukuk tarafından dokunulmazlığı garanti altına alınmış, üzerinde Kızılay yelekleri bulunan, insani yardım personellerini hedef aldılar.

Bu olay 2011 yılından bu yana Suriye içinde bulunan ve sadece buradaki sivillerin acısını dindirmeye çalışan tüm insanlığa yapılmış bir eylemdir. Bu terör eylemini lanetliyoruz. Bölgede yüzlerce projemiz, elimizi uzattığımız milyonlarca insan var. Uluslararası insancıl hukukun bize verdiği koruma hakları ve BM'nin ilgili kuruluşlarının koordinasyonuyla gerçekleştirmekteyiz.

Devletimizin yerel unsurlarıyla ve Suriye'nin yerel unsurlar ile eşgüdüm halinde bu faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Milyonlarca insanın insani yardıma muhtaç olduğunu biliyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.09.14 15:03 - Son Güncellenme: 2020.09.14 15:04 - Yasin Yüksel
A