'Türk askerleri tutuklandı' iddiası

'Türk askerleri tutuklandı' iddiası

Suriye'nin Kürt bölgesinde etkili olan PYD, Türkiye'nin bölgeye yönelik askeri müdahale girişimlerini engellediklerini ileri sürdü

2012.08.06 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
'Türk askerleri tutuklandı' iddiası

İran çıkışlı bir haberde Halep'te bir Türk generalin yakalandığına ilişkin iddianın ardından, Suriye'nin Kürt bölgesinde Türk askerlerinin tutuklandığı iddiası ortaya atıldı.

İddia, kendisini Halk Savunma Birlikleri (YPG) olarak tanımlayan gruptan geldi. YPG'nin PKK'ya yakın olarak bilinen PYD'nin askeri kolu olduğu ileri sürülüyor. YPG'nin sözcüleri, Türkiye'nin bölgeye yönelik askeri müdahale girişimlerini engellediklerini ileri sürdüler.

"SINIRI GEÇTİLER TUTUKLADIK"
Rudaw gazetesi ile konuşan YPG militanları, Suriye'de devrim başladıktan sonra Kürt halkını korumak için örgütlendiklerini belirttiler. Türk Ordusu'nun müdahale girişimlerini sınırda önlediklerini söyleyen bir YPG sözcüsü, "Sınırlar bizim için öncelik. Türk ordusu bazen bölgemize doğru harekete geçiyor. Sınırı geçen bazı askeri personeli tutukladık" diye konuştu. Aynı sözcü, bölgeye muhalefet için silah sokmaya çalışanlar ile 'devletin casuslarını' tutukladıklarını da öne sürdü. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2012.08.06 13:18 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A