Turizme Bayram dopingi

Turizme Bayram dopingi

Kurban Bayramı öncesi tatilcilerin Ege kıyılarına akın ettiğini belirten Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, tesislerin bayram dolayısıyla dolduğunu söyledi.

2013.10.14 13:31 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:32 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Turizme Bayram dopingi

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kurban Bayramı'yla birlikte turizmde doping yaşandığını söyledi. Sezon genelinde Ramazan ayının yüksek sezona denk gelmesi ve Gezi olaylarının rezervasyonları yavaşlatmasına rağmen sektörün Kurban Bayramındaki çıkışla birlikte iyi bir sezon geçirdiğini belirten İşler, bu bayramda turizm tesislerinin 500 bin tatilci ağırlamasının öngörüldüğünü söyledi.

Yıl boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk turizminin hızını kesmeden büyümeye devam ettiğini anlatan İşler, şöyle konuştu: "Nitekim ilk 8 ayda Türkiye turizmde geçen yıla göre yüzde 10,6 artış gösterdi. Bu geçen senenin üzerindeki rakam, Türkiye turizminin artık kırılganlık eşiğini aşmış, sektörün de endüstrileştiğinin bir göstergesi olmuştur. Bunun ilk belirtisi bayramda görülmüştür. Turizmde bir bayram dopingi yaşıyoruz. İki bayram arasında düğün olmaz derler ama biz turizmciler iki bayram arasında güzel bir sezon geçiriyoruz. Önceki bayram sezonundaki doluluk aynen süregelmiş ve sanatçılı programlarla birlikte Kurban Bayramı'nda da tesislerin yüzde yüzü dolmuştur. Bu bayramda yurt genelinde 500 bine yakın tatilci beklemekteyiz.'

500 MİLYON LİRA GELİR
Turizmde yaşanan hareketliliğin iç pazara yansıdığını söyleyen İşler, sektörün bayram döneminde ülke ekonomisine 500 milyon lira katma değer koymasının beklendiğini ifade etti.

Turizm sektörünün her zaman olduğu gibi ülke ekonomisine can suyu olmaya devam ettiğini anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörün bu bayramda da Türkiye ekonomisine 500 milyon lira katma değer koyacağını tahmin ediyoruz. Özellikle sezonun henüz bitmemiş olması ve denize girilebilirliğin söz konusu olmasından dolayı kıyı otelleri tam doluluk sağlamaktadır. Öte yandan tarihi ve kültürel bölgelerimiz olan Kapadokya gibi alanlarımıza talep artmıştır. Ancak, özellikle Kıyı Ege'de, sağlık ve termal turizminin de etkisi ve eşsiz bölge gastronomisiyle de birleşen cazibe unsurları, tesislerimizin yüzde yüz doluluğa ulaşmasını sağlamıştır.

Şehirlerimizdeki havalimanı sayısının artması ve havayolu şirketlerinin rekabet içerisinde cazip fiyatlarla pazarlama yapması tatilcilerin işine yaramış, seyahatler kolaylaşmıştır. Ülkemizde artık tatil olmazsa olmaz bir ihtiyaç olarak görülüyor. İnsanlar gerek psikolojik gerek motivasyonunu artırmak için tatil ihtiyacı duymaktadır. Bu da Türkiye turizmi adına son derece güzel gelişmelerdir. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramının hayırlı geçmesini diliyorum.'

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.10.14 13:31 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:32 - HABER MERKEZİ
A