Turizmcileri tedirgin eden grev

Turizmcileri tedirgin eden grev

Hava-İş'in THY ile yürüttüğü 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alması, turizm sektörünü endişelendirdi.

2013.04.17 16:22 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:23 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Turizmcileri tedirgin eden grev

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, grev kararının endişe yarattığını ve bu durumu THY yetkilileriyle görüştüklerini ifade ederek, "Böyle bir grev karşısında biteriz. Grev olursa 10 senede kazandıklarımızı kaybeder ve 10 yıl geriye gideriz. Belimizi 10 sene doğrultamayız. Rekabet ettiğimiz ülkelerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Masaya oturup anlaşacaklar. Türkiye'yi sıkıntıya sokmaya, turizm sektörünü öldürmeye hakları yok" diye konuştu.


Turistlerin büyük çoğunluğunu THY'nin taşıdığını aktaran Ulusoy, grev halinde bu işin altından kimsenin kalkamayacağını dile getirdi.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, "Grev uygulanır ve uçaklar kalkamayacak duruma gelirse hiç iyi sonuç çıkmaz. Grev olması halinde turizme dair bütün gelişmeler negatife döner ve hedeflerde şaşma olur" dedi.

Timur Bayındır, THY ile grev kararı alan sendikanın ortak bir noktada buluşmalarını istedi.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür de, gelen yolcu sayısının grev nedeniyle azalmasının çok sayıda sektörü etkileyeceğini söyledi.

Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, sendika olarak bu ayın son günlerinde genel kurul toplantısı yapacaklarını ve toplu iş sözleşmesine ilişkin kararı büyük ihtimalle bu toplantıda alacaklarını söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 16:22 - Son Güncellenme: 2013.04.17 16:23 - HABER MERKEZİ
A