Turgut Özal, hükümete teşekkür etti

Turgut Özal, hükümete teşekkür etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yetkilendirilmiş yükümlü uygulamasının ülke ekonomisine yılda yaklaşık 500 milyon dolar getiri sağlayacağını söyledi. Tanıtım toplantısında ise ilginç bir aktiviteye imza atıldı...

2013.05.02 18:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 18:29 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Turgut Özal, hükümete teşekkür etti

Bakan Yazıcı, "Kolay Ticaret Büyük Türkiye" projesini İstanbul'dan sonra Ankaralı işadamlarına anlattı. Toplantıda, "Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması", "İhracatta Yerinde Gümrükleme" ve "İzinli Gönderici" uygulamaları tanıtıldı.


GÜVENİLİR OLAN KOLAY TİCARET YAPACAK

Yazıcı, yetkilendirilmiş yükümlü uygulamasının, kurallara uyan, kayıtları düzenli ve izlenebilir olan, kendi öz denetimini yapabilen, mali yeterliliğe ve yeterli güvenlik standartlarına sahip firmalar ile gümrük idaresi arasında stratejik bir işbirliği girişimi olduğunu kaydetti. Yazıcı, bu statünün, güvenilirliğin devlet tarafından onaylanması anlamına geldiğini kaydetti.

GÜMRÜKLEMEYİ  ŞİRKETİN KENDİSİ YAPACAK

Yerinde gümrükleme uygulamasını ihracat işlemleri için başlattıklarını ifade eden Yazıcı, yıl sonunda bu uygulamayı ithalat için de hayata geçireceklerini belirtti. Yazıcı, bu uygulama ile ihracatçıların artık gümrük işlemlerini yapmak için gümrüğe gitmeyeceklerini, kendi işyerini, fabrikasını, deposunu gümrük işlemlerinin yapıldığı mekan olarak kullanacağını kaydetti.

'ÖZAL'DAN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR'

Tanıtım toplantısında katılımcılara 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın canlandırıldığı hologram gösterisi de sunuldu. Sanatçı Sezai Aydın'ın canlandırdığı Özal, gösteride bilinen el hareketleri ve kalemiyle yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Aradan 20 yıl geçmiş, haddizatında dünya zamanında bir çok şey olmuş, bu ülke yine büyük badireler atlatmış ama bugün görüyorum ki ülkem daha da güçlenmiş. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ihracat için 500 milyar dolar hedef koymuşsunuz. Bunu, karşımda duran bu seçkin topluluğun kolayca başaracağı bir hedef olarak görüyorum.  Şunu açık seçik ifade edeyim ki, rahmet dergahındaki komşum, aziz büyüğüm Adnan Menderes Beyefendi'nin başlattığı demokrasi hareketinin geleceğe taşınması ancak ve ancak teşebbüs hürriyeti ile mümkündür. Siz düşünce özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdınız. Güneydoğudaki vatandaşlarımız için birkaç saatlik Kürtçe yayına bile razıydım. Siz Kürtçe resmi televizyon kanalı açtınız. Otuz yıldır süren çatışmaları durdurup anaların gözyaşlarını dindirmek için de cesur adımlar atıyorsunuz. Milleti topyekun kucaklaşmaya çağırıp, kardeşlik projesiyle çözüm sürecini başlattınız."

MİLLİ İÇKİ "ÇAYRAN"

Bakan Yazıcı konuşmasında "milli içki" tartışmalarına da değinerek Türk insanın çok pratik zekalı olduğunu  Rizeliler'in milli içkinin neden çay olmadığı konusunda düşündüğünü ve bunun üzerine yeni bir milli içki tanımı getirdiğini söyledi. Yazıcı, "Sosyal medyada bir arkadaşıma mail göndermişler. Çayın ç'sini almışlar ve bizim milli içkimiz 'Çayran'dır demişler" diye konuştu.

 AKŞAM

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 18:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 18:29 - HABER MERKEZİ
A