Turgay yeni sezonda iddialı

Turgay yeni sezonda iddialı

Avusturya'dan yeşil beyazlı taraftarlara mesaj gönderen Turgay, klasik gol sevincini yaparak, "Bu sezon gollerime doyacaksınız. Bu gol sevincim bu sene moda olacak" dedi.

2011.07.16 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Turgay yeni sezonda iddialı

Başarılı golcü, "Bu kulüp beni göndermediği sürece buradayım. Hatta futbolu Bursaspor'da bırakmak isterim. En kısa zamanda sözleşme uzatacağım" diye konuştu.
Kimine göre golcü, kimine göre tam bir profesyonel, kimine göre arkadaş canlısı, kimine göre esprili, kimine göre ise kadim bir dost... Yeşil beyazlı futbolcular için çok şey ifade eden Turgay Bahadır, yeni sezon öncesi de 'Gidecek mi, kalacak mı?' tartışmaları içinde geleceğiyle ilgili düşüncülerini Gerçek Gazetesi'ne açıkladı: Kovulmadığım sürece Bursaspor'da kalacağım.
                                             
Kovulmazsam ayrılmam
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, "Şenol hocamız Turgay'ı ısrarla istiyor" açıklamasını anımsattığız Turgay, kendisine teklifler geldiğini onaylayıp, hiçbir yere gitmeyeceğini net bir şekilde dile getirdi. Başarılı golcü, "Bursaspor'da ne kadar kalabilirsem kalacağım. Bu kulüp beni göndermediği sürece buradayım" diyerek de, yeşil beyazlı camiaya olan bağlılığını ifade etti.

2 yıl daha uzatacağım

Başarılı forvet, sözleşmesini 2 yıl daha uzatacağını yineleyerek, "Hatta futbolu Bursaspor'da bırakmak isterim. Bursa ve Bursaspor benim için çok önemli. Burada, Türk futbolunun devrimini gerçekleştirdik. Bursaspor yönetimine kalmak istediğim yönünde açıklama yaptım. En kısa zamanda sözleşme uzatacağım" diye konuştu.


2 yıl uzatacağım

Avusturya'dan yeşil beyazlı taraftarlara mesaj gönderen Turgay, başarı sözü verdi. Klasik gol sevincini yapan başarılı futbolcu, "Bu sezon gollerime doyacaksınız. Bu gol sevincimi bu sene çok göreceksiniz. Kendime gol sayısı hedef koymuyorum ama amacım atabildiğim kadar gol atıp, takımın başarılarına katkı sağlamak. Bu sezon bambaşka bir Turgay olacak" dedi.

Kamp çok keyifli
Kampın yorucu geçtiğini aktaran deneyimli krampon, "Her kamp olduğu gibi yine yorucu geçiyor. İyi çalışıyoruz. Fizik olarak iyi durumdayız. 2 haftadır kuvvet çalışıyoruz. Şuan daha çok taktik ve hedefe yönelik antrenmanlar yapıyoruz. İyi bir kamp ortamı var. Avusturya kampı uzun olmasına karşın sıkıcı geçmiyor" şeklinde konuştu.

Kaş: Turgay adam gibi adam

Son Timsah İbrahim Kaş, yeşil beyazlı takıma yeni katılmasına karşın Turgay Bahadır ile iyi bir arkadaşlık kurduğunu belirterek, "Turgay adam gibi adam" dedi.Yeşil beyazlı formayla kimi zaman ilk 11'de oynamayı unutsa da, ses çıkarmadan forma giyme şansı bulunduğunda elinden geleni yapan Turgay Bahadır'ı İbrahim Kaş kısa zamanda çözdü. Yeşil beyazlı takıma katılalı çok kısa bir süre olmasına karşın Turgay ile iyi bir arkadaşlık kurduğunu ifade eden İbrahim Kaş, başarılı golcüye övgüler yağdırdı.

Sıcakkanlı ve samimi

Bursaspor'da iyi bir takım ortamı bulduğunu söyleyen İbrahim Kaş, Turgay Bahadır'a ayrı bir parantez açarak, "Turgay'ın iyi bir insan olduğunu 2 günde anladım. Çok sıcakkanlı, samimi ve espritüel bir insan. Onu tanıdığım için çok mutluyum" dedi. Turgay da, İbrahim Kaş'ın Bursaspor'a çok yararlı olacağına olan inancını dile getirerek, "Bize çok şey katacak" dedi.

İyi başlamak çok önemli


4 tarafsız sahada seyircisiz oynayacak olmanın kendileri için büyük dezavantaj olacağını aktaran Turgay, "Bursaspor gibi, taraftarıyla bütünleşen bir takımın 4 maçını seyircisiz oynayacak olması çok kötü. Ama biz futbolumuza konsantre olarak elimizden geleni yapacağız. Çünkü ilk maçlar çok önemli. Nasıl başlarsanız öyle gider. Bu yüzden iyi başlamalıyız" dedi. Ligi yine ilk 3 içinde bitirmek istediklerini anlatan deneyimli krampon, iyi transferler yapıldığını ifade ederek, "Ligde de, UEFA'da da başarı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Rekabet yok arkadaşlık var

Bursaspor'un yakaladığı başarıların ardında rekabetin olmadığını savunan Turgay, "Her zaman söylediğim gibi, bizim başarımızın sırrı rekabet değil, arkadaşlık. Bizim takımda rekabet olamaz, arkadaşlık olur. Bence bu, rekabetten daha önemli. Herkes iyi çalışıyor, birbirine saygı duyuyor. Kim daha iyi çalışırsa, Ertuğrul hocamız ona şans veriyor. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor" diye konuştu.

İdolüm Hakan Şükür

Oyun tarzını Hakan Şükür'e benzeten başarılı golcü, çocukluğundan beri idolünün de Hakan Şükür olduğunu anlatarak, "Hakan Şükür kalitesi tartışılmaz bir futbolcu. Attığı goller ve Türk futboluna verdiği hizmet ortada. Ben onun stilini benimsiyorum. Henry'i de beğeniyorum ama boy uzunluğumun ve tarzımın ona benzediğini söyleyemem" dedi.

Çift forvet tercihim

"Sana göre tek forvet mi oynamak daha iyi, yoksa çift forvet oynamak mı?" sorusuna "Tabi ki çift forvet" şeklinde cevap veren Turgay, "Tek forvet oynayıp orta sahayı kalabalık tutmak önemli ancak çift forvet oynamanın da güzel artıları var. Ben çift forvetten yanayım ama tabi ki tercih Ertuğrul hocamızın. O rakiplere göre hangi düzenle oynamamızı isterse, bizim yapmamız gereken onun söyledikleri" ifadelerini kullandı.

Pişman değilim

Avusturya doğumlu olan ve Avusturya Milli Takım'ın alt kategorilerinde milli olan başarılı golcü, Avusturya A Milli Takımı'nı reddettiği için pişman olmadığını söyledi. "Türkiye Milli Takımı'nda oynamak benim için onurdur" diyen Turgay, "Hedefim Türkiye Milli Takımı'nda oynamak. Şans bulacağımı da düşünüyorum. Avusturya'da ülkemin özlemiyle büyüdüm. Ay yıldızlı formaya hizmet etmek, benim için çok önemli" diye konuştu.

Hiçbir eksiğimiz yok

Avrupa futbolunu yakından tanıyan başarılı golcü, Türk futboluyla Avrupa futbolunu kıyaslayarak, "Türk futbolu daha sert diyebilirim. Bana göre hiçbir eksiği yok Avrupa'dan. Çok zor bir lig. Yalnızca tempo sorunu var. Avrupa'da biraz daha tempolu oynanıyor. Türkiye ligi iyi ancak Premier Lig, Liga ve Bundesliga bir adım önde" ifadelerini kullandı.
Hakkını veririm

Kendisini hırslı bir futbolcu olarak tanımlayan golcü futbolcu, savaşçı bir ruha sahip olduğunu dile getirerek, "Her zaman terimin son damasına kadar mücadele veririm. İyi çalışırım. Aldığım paranın hakkını veririm. Arkadaşlarım benim için 'İyi bir profesyonelsin' der. Başkalarının böyle düşünmesi, benim için çok önemli" dedi.

BURSAGERÇEK

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.07.16 09:20 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A