Tüpgaz patlaması: 1'i ağır 2 yaralı

Tüpgaz patlaması: 1'i ağır 2 yaralı

Adana'nın Kozan ilçesinde bir evde, mutfak tüpünden sızan gazın sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

2012.12.13 12:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:47 - Yaşam
A
Tüpgaz patlaması: 1'i ağır 2 yaralı

Alınan bilgiye göre, Varsaklar Mahallesi, Sırkıntı Caddesi'nde, Rüstem Şenoğul'a ait evde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Çevredeki vatandaşlar, patlamanın ardından polis ve itfaiyeyi arayarak evde mutfak tüpü patladığını bildirdi.
Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri ilk incelemede patlamanın, tüp kaçağından kaynaklanan gaz sıkışmasına bağlı olduğunu belirledi.
Patlama sırasında evde bulunan Rüstem Şenoğul (61) ve eşi Aysel Şenoğul (58) vücutlarında oluşan yanıklar sebebiyle ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sırasında evde bulunan ve uyuduğu öğrenilen oğulları Deniz Şenoğul ise yara almadan kurtuldu.
Patlamanın şiddetiyle evin camlarının kırıldığı ve pencerede asılı olan perdelerin yola ve çevredeki ağaçlara saçıldığı gözlendi.
Şenoğul ailesinin yakınları, hastanede yaptıkları açıklamada, gaz sıkışmasına bağlı meydana gelen ilk patlamada Aysel Şenoğul'un yaralandığını, yardıma giden eşi Rüstem Şenoğul'un ise alev alan mutfak tüpünü dışarı çıkarmak isterken yaralandığını anlattı.
İbrahim isimli komşuları patlama sesini duyduklarını önce kaza olduğunu zannettiklerini belirtirken durumun sonra tüp patlaması olduğunu anladıklarını söyledi.
Patlamanın meydana geldiği evin altında un değirmeni işleten Kenan Ünaldı ise binada şiddetli bir patlama olduğunu belirterek, "Önce deprem oldu zannettim. Bütün camlar yere saçıldı. Daha sonra yukarıdan çığlık sesleri gelince bir şey olduğunu anladım, kapıya zorladım. Kapıyı açamadık ilk etapta. Daha sonra yukarıdan tüpü indirdik boş bir araziye attık" dedi.
Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.12.13 12:47 - Son Güncellenme: 2012.12.13 12:47 - Zeynep Çelik
A