Tüp bebek tedavisinde devrim!

Tüp bebek tedavisinde devrim!

Fertilite alanındaki Ar-Ge çalışmalarının lideri MSD, Tüp Bebek tedavisinde uygulanan protokollere ek olarak 7 günlük enjeksiyonu 1 güne indiren yeni tedavi seçeneği ile Tüp bebek tedavisi alanında son on yılın en büyük değişimini gerçekleştirdi.

2013.10.14 13:43 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:43 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Tüp bebek tedavisinde devrim!

 

 

14 Ekim 2013- Dünyanın ikinci büyük ilaç şirketi MSD, Tüp Bebek tedavisinde 7 günlük enjeksiyonu 1'e indiren yeni ürününü Antalya'da gerçekleştirilen 5. Üreme Kongresi'nde tıp dünyasına sundu.

Kadın sağlığı ile ilgili tedavilerin geliştirilmesi için yürütülen Ar-Ge çalışmalarının öncülüğünü yapan MSD, fertilite alanında sunduğu kolay uygulamalı ve az ağrılı tedavi yöntemi ile Tüp Bebek tedavisindeki hataları, endişeleri azaltıyor ve hasta dostu bir tedavi olanağı sunuyor.

Tüp Bebek tedavisinde uygulanan protokollere ek olarak geliştirilen bu yeni tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Brüksel Ziekenhuis Üniversitesi Üreme Tıbbı Merkezi Tüp Bebek

Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Paul Devroey, yeni uygulamanın tedaviyi daha konforlu hale getirdiğini belirtti. Prof. Dr. Devroey sözlerine şöyle devam etti: "Tüp Bebek yöntemi, kontrollü olarak çoğaltılan yumurtaları vücut dışında, laboratuvar ortamında eşinden alınan spermlerle döllendirilmesi ve oluşan embriyoların 2 ila 5 gün sonra tekrar rahime yerleştirilmesidir".

"Doğal yolla gebe kalamayan çiftler için tüp tebek tedavisi büyük bir umut kaynağı oluşturmaktadır ve günümüzde, her yıl binlerce çift bu yöntemle çocuk sahibi olmaktadır.

Tüp bebek tedavisinde iki çeşit protokol uygulanır. Uzun protokolde yaklaşık 34 iğne kullanılabilir. Kısa protokolde ise yaklaşık 16 iğne kullanılır. Uygulanan iğnelerin neden olabileceği fiziksel ve psikolojik yük, tedavinin bırakılmasının en önemli nedenidir. Yapılan araştırmalar, her gün yaşanan iğne stresinin, hastaların günlük hayatlarını olumsuz etkilediğini ve tedaviyi bırakmalarına neden olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra hastaların %45'i enjeksiyon yaparken hata yaptığını söylüyor. Aşırı stres yumurtlamayı, yumurtanın döllenmesini, embriyonun rahime tutunmasını ve tüplerin işlevselliğini olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla, tüp tebek tedavisinde, psikolojik anlamda sabır ve özveri gerektiren bir süreçten söz ediyoruz. Bu yeni uygulama 7 enjeksiyon yerine 1 enjeksiyon verilerek, uzun protokolle karşılaştırıldığında hastaya uygulanan iğne sayısını % 70 daha azaltmış oluyor.

Böylece hastanın hem psikolojik olarak rahat etmesi sağlanıyor, hem de olası enjeksiyon hatalarının önüne geçilerek tedavinin başarı oranı artırılıyor. AB ülkelerinde Haziran 2010'dan beri uygulanan bu yeni tedavi seçeneği ile binlerce hasta bebek sahibi oldu".

MSD Kadın Sağlığı Uygulamalarında Küresel Bir Lider MSD'nin fertilite alanındaki yeni tedavi seçeneği hakkında bilgi veren MSD Türkiye Medikal Direktörü Dr. Alev Eren, tüp tebek tedavisinde uzun zamandır yeni bir tedavi seçeneği geliştirilemediğini, bu yeni ürün ile birlikte tedavide önemli bir alternatif yaratıldığını belirtti.

Dr. Eren, " Kadın sağlığı ile ilgili tedavilerin geliştirilmesi için yürütülen Ar-Ge çalışmalarının öncülüğünü yapan MSD, fertilite, kontrasepsiyon, ve osteoporoz alanlarında sunduğu yenilikçi tedavilerle, her yaştan ve meslekten kadının daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunuyor. Yeni hasta dostu uygulamamız da buna önemli bir örnek. Son 10 yılda tüp bebek tedavisinde gerçekleştirilen en büyük değişimi simgeleyen çalışmayı Türkiye'de de tıbbın ve hastaların hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz," dedi. 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.14 13:43 - Son Güncellenme: 2013.10.14 13:43 - HABER MERKEZİ
A