Tunus'ta iktidarın yeni yüzü kadın vekil

Tunus'ta iktidarın yeni yüzü kadın vekil

Tunus'ta yapılan seçimin galibi muhafazakâr En-Nahda Partisi, başörtüsü takmayan kadın vekili Suad Abdurrahim ile laiklik yanlılarının da desteğini almaya çalışıyor

2011.10.27 09:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Tunus'ta iktidarın yeni yüzü kadın vekil

Tunus'ta hafta sonu yapılan seçimlerden birinci olarak çıkan muhafazakâr İslamcı parti En-Nahda yeterli oranda milletvekili çıkaramadığı için koalisyon hükümeti kuracak. Koalisyon için muhalif partilerle görüşecek olan En-Nahda'nın meclise giren adaylarından biri de Suad Abdurrahim. Başörtüsü takmayan iki çocuk annesi olan Abdurrahim, kimsenin En-Nahda'nın İslamcı bir parti olmasına bakarak korkmaması gerektiğini söylüyor.

İngiliz The Times Gazetesi'ne konuşan Abdurrahim "En-Nahda kimseye bir şeyi empoze etmek istemeyen ılımlı bir parti. Alkolü yasaklamayacağız, turizme müdahale etmeyeceğiz. Kimseyi başörtüsü takmaya, camiye gitmeye zorlamayacağız. Bunlar kişisel meseleler. En-Nahda dünyaya bunun garantisini veriyor" dedi.

Yeni meclis Tunus'un yeni anayasasını da hazırlamakla görevli olacak. 271 üyeli meclisin bir yıl içinde yeni anayasayı yazması bekleniyor.

YASAKLI PARTİ

Ancak her şeyden önce En-Nahda'nın öncülüğünde bir koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor. Tunus Arap Baharı'nın yaşandığı ilk ülke olmuştu. Tunus'un devrik lideri Zeynelabidin Bin Ali En-Nahda'yı yasaklamıştı.

Tunus'ta yapılan seçimin galibi muhafazakâr En-Nahda Partisi, başörtüsü takmayan kadın vekili Suad Abdurrahim ile laiklik yanlılarının da desteğini almaya çalışıyor

Tunuslu kadın vekil Abdurrahim "'En-Nahda partisi kimsenin özel hayatına karışmayacak" dedi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.10.27 09:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A