Tuncel Kurtiz unutulmadı

Tuncel Kurtiz unutulmadı

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali işbirliğiyle Lara'da düzenlenen etkinlikte, aralarında Tuncel Kurtiz'in de bulunduğu ünlü isimlerin heykelleri yapılıyor.

2013.10.04 11:08 - Son Güncellenme: 2013.10.04 11:08 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Tuncel Kurtiz unutulmadı


 

Heykeltıraş Eda Kaytan'ın 1 ay süren performansıyla Türk sinema tarihinde iz bırakan Altın Portakal ödülüne layık görülmüş 14 sanatçının heykelinin yer aldığı "Altın Portakal Kum Heykel Sergisi" 7 Ekim'de sanatseverlere kapılarını açacak. Yaklaşık bin metrekare alanda düzenlenen sergide, Türkan Şoray, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Kemal Sunal, Adile Naşit, Münir Özkul, Filiz Akın, Ayhan Işık, Eşref Kolçak, Yılmaz Güney, İzzet Günay'ın yanı sıra geçen günlerde hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz'in kumdan yapılmış büstleri sergilenecek.

50 TON KUM KULLANILDI

Yapımında toplam 50 ton kum kullanılan heykeller koruma altına alınarak 12 ay boyunca sergilenecek. Etkinlik hakkında bilgi veren Antalya Kum Heykel Festivali Direktörü Cem Karaca, yapılan aydınlatma sayesinde geceleri de ziyaret edilebilecek serginin aynı zamanda alanında bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. Karaca, "Sergiyi ziyaret edenler kumun doğallığıyla ortaya çıkarılan eserleri izlerken bir yandan da filmlerden yapılan diyalog alıntılarından yapacağımız seslendirme ve ışıklandırma ile adeta geçmişe unutulmaz bir yolculuk yapacaklar" dedi.

ÖDÜLLÜ SANATÇILARIN HEYKELLERİ

Serginin, sergiyi ziyaret edenlerin hafızalarında unutulmaz izler bırakacağını anlatan Karaca, şunları söyledi: "Altın Portakal alan Yeşilçam yıldızlarının kumdan heykellerini yapıyoruz. 14 heykel planlandı. Yaklaşık 50 ton kum kullanıldı. Su ve kum dışında hiçbir şey kullanılmadı. Bu heykellerin 12 ay boyunca sergilenmesini planlıyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler özel ışıklandırma sistemi ve bu starların oynadığı filmlerden sahnelerden seslendirmeleri de duyabilecekler."

TUNCEL KURTİZ'İN DE HEYKELİ BULUNUYOR

Geçen günlerde hayatını kaybeden usta oyuncu Tuncel Kurtiz'in anısına da heykel çalışmasını başlattıklarını belirten Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Listede 14 heykelin yapılacağı vardı. Tuncel Kurtiz'in hayatını kaybetmesi üzerine biz de Tuncel Kurtiz'i anmak için böyle bir çalışmaya karar verdik. Planlamada aslında önceden olmamasına rağmen son anda karar verdik. Şu an heykel sonlanmak üzere."

GURUR VERİCİ

Heykeltıraş Eda Kaytan ise etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve özellikle filmlerini izlediği yıldızların kumdan heykel çalışmalarını yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Etkinlik 7 Ekim Pazartesi akşamı saat 20.00'de düzenlenen açılış töreni ile ziyaretçileriyle buluşacak.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.04 11:08 - Son Güncellenme: 2013.10.04 11:08 - HABER MERKEZİ
A