TÜİK doğum istatistikleri açıklamasının ardından Pala'dan paylaşım!
TÜİK doğum istatistikleri açıklamasının n ardından CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
2024.05.15 14:21 - Son Güncellenme: 2024.05.15 14:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
TÜİK doğum istatistiklerinin açıklanmasının ardından CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Pala, " TÜİK doğum istatistiklerini açıkladı. Buna göre 2001'de 2,38 olan #ToplamDoğurganlıkHızı (TDH) 2023'te 1,51'e gerilemiş görünüyor. Nüfusu en fazla olan ilk on ilden dördünde (Konya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa) TDH Türkiye ortalamasının üzerinde. İlk üç ilimizde ise TDH benzer" dedi.
TÜİK #doğum istatistiklerini açıkladı. Buna göre 2001'de 2,38 olan #ToplamDoğurganlıkHızı (TDH) 2023'te 1,51'e gerilemiş görünüyor.
-- KAYIHAN PALA (@KAYIHANPALA) May 15, 2024
Nüfusu en fazla olan ilk on ilden dördünde (Konya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa) TDH Türkiye ortalamasının üzerinde. İlk üç ilimizde ise TDH benzer. pic.twitter.com/nRe7tG4xj0