TÜGVA Bursa'da 3. Olağan İl Genel Kurulu gerçekleştirildi 

TÜGVA Bursa'da 3. Olağan İl Genel Kurulu gerçekleştirildi 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Mehmet Fatih Kaya'nın görev süresinin dolması sebebiyle genel kurul yapıldı. Gerçekleştirilen kurul sonrası güven tazeleyen Mehmet Fatih Kaya, yeniden temsilci seçildi. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, ''6 yılı geride bıraktık. İsimlere takılmadan gayretle yolumuza devam ediyoruz. Ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye giden gençlerimize ulaşma gayreti içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte gençlik noktasındaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi.

2021.07.10 15:11 - Son Güncellenme: 2021.07.10 15:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
TÜGVA Bursa'da 3. Olağan İl Genel Kurulu gerçekleştirildi 

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

TÜGVA Bursa 3'üncü Olağan Genel Kurul bugün Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

20 bin üzerinde genç üyesi bulunan Bursa'nın en büyük gençlik Sivil toplum kuruluşu olan TÜGVA'nın 3'üncü kez düzenlenen genel kurulunda genç üyeler bir araya geldi.

Kurula, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Eski bakanlardan Faruk Çelik, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda genç katıldı. 

 Tek adayın bulunduğu genel kurulda mevcut başkan Mehmet Fatih Kaya yeniden başkan oldu.

''UFKUNUZU GENİŞ TUTUN VE BÜYÜK DÜŞÜNÜN''

Açılış konuşması yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ''Az önce sayın bakanım eski yılları yad ettik. Milli manevi değerlere sahip, bu memleketi seven gençlerin olmasını arzu ediyorum. Tüm siyasi partiler, anne babalar, sivil toplumlar gençleri konuşuyor. Ne olacak bu gençlerin hali? Ben 22 yaşında bilgisayarla tanıştım. Benim çocuklarım ise bilgisayarla doğdu. Hayatın böyle bir gerçeği var. Çocuklarımıza yatırım yapmamız gerekiyor. Ayrıca olumsuz bir şey yok. İçinde bulunduğumuz şartları kabulleneerek teknolojiyi doğru kullanarak geleceği onlara hazırlamamız gerekiyor. TÜGVA gibi kıymetli hizmetler veren çok vakıflar, kuruluşlar var. Bu konuda onlar çok güzel bir alt yapı oluşturuyorlar. Bizim sokakları, caddeleri ve teknolojik imkanları kullanan çocuklara, gençlere ihtiyacımız var. Projeler üretmeye çalışıyoruz. Heyecanla, aşkla bu çalışmalara devam edersek, gençler bizle biz gençlerle çok büyük istifade edeceğiz. Türkiye'de 200 küsur üniversite var. Her üniversite bitiren memur olacak diye bir durum yok. Bu ülkenin çiftçiye de, oto tamirciye de ihtiyacı var. Ufkunuzu geniş tutun ve büyük düşünün. TÜGVA size büyük düşündürmeye çalışıyor. Genç kardeşlerimizi bu çatı altında birleştirmek çok gurur verici. Bu güzelliklerde emeği olan her kim varsa yürekten teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

''HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALIDIR, AMA BU GENÇLİĞİN HEDEFLERİ ÇOK BÜYÜK''

Eski bakanlardan Faruk Çelik, ''Hiçbir ayırım gözetmeksizin hedefi gençlik olan bir hareketten bahsediyoruz. Gençliğe x, y, z kuşağı deniliyor. Niyetlerimin ne olduğu açık. Gençliği alfabenin son harfine kadar getirdiler. Yoğun bir şekilde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Biz de tüm bunlara, gelecek kuşak bizim umudumuz, geleceğimiz, çocuklarımız diyoruz. Birey ilahlaştırılmak isteniyor. Sadece kendin için yaşa ve nerede mutluysan orada yaşa deniyor. Sen kendine bak, başkasına karşı sorumlu olma gibi bir yaklaşımla gençlere farklı algı yaratılıyor. Beyin göçü diyorlar. Beyin göçü ve tersine göç var, ama en kötüsü ruh göçüdür. Ruh göçtüğü zaman her şey biter. Bu tuzağa düşmemek için helal, haram, vatan, bayrak, kul hakkı, Allahtan korkmak nedir bilelim. Vatanı öğretmek ve ecdada saygı çıkmak insanın ve milletin asli görevidir. Bunu bizim elimizden almaya çalışıyorlar. Daha donanımlı nesillerle piyasada insanlar arasında olma mücadelesi var. Her zaman saygı, sevgi kavramlarını içinde yaşatan yeşerten gençlik olmalı. Bize tüm kapıları açan ahlak ve maneviyattır. Bizim gençlik böyle olmalıdır. Düşünceyi tecrübeyle harmanlayan bir gençlik gerekir. Herkes üstüne düşeni yapmalıdır, ama bu gençliğin hedefleri çok büyük'' diye konuştu.

''RABBİM BİZLERİ MAHÇUP ETMESİN''

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Mehmet Fatih Kaya, ''Bizler kurulduğumuz ilk andan itibaren, ecdadının mukaddes emanetine öz güvenle sahip çıkan, inandığı dava ve değerler uğruna her türlü dünyevi makamı reddeden, yalnızca hakikate boyun eğmeyi gerçek hürriyet bilen, asırlardır hak ettiği yeri bulamamış medeniyetimizi azim ve gayretle yeniden inşa etme gayesinde olan bir "Gençlik" olarak yola çıktık. Bursa'da ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye, üniversiteden çalışan gençliğe; yani gençliğin olduğu her alanda gençliğin yanında olarak, onların geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmesi için var gücümüzle çalışmalar yapıyoruz. Zaman ve mekan farketmeksizin yaptığımız her çalışmada zamanın ve mekanın bizlere emanet olduğu biliyoruz ve bu idrak ile her koşulda çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz. Bugün, mukaddes Osmanlı medeniyetinin girizgahı niteliğinde olan Bursa şehrimizde Türkiye Gençlik Vakfımızın 3. Olağan Genel Kurulu'nu icra edeceğiz. Genel Kurulumuz hayırlara vesile olsun. Rabbim bizleri mahçup etmesin. Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın'' ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.10 15:11 - Son Güncellenme: 2021.07.10 15:12 - HABER MERKEZİ
A