Tuğçe Kınaytürk tedavi için Samsun'a geldi

Tuğçe Kınaytürk tedavi için Samsun'a geldi

Yaklaşık 1.5 yıl önce tüpgaz zehirlenmesi nedeniyle Antalya'da kalp krizi geçiren, 2 ay yoğun bakımda kalan ve felç olan Tuğçe Kınaytürk, tedavi için Samsun'a geldi.

2013.04.17 22:34 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:34 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Tuğçe Kınaytürk tedavi için Samsun'a geldi


Yeniden yürüyebilmesi ve konuşabilmesi için Samsun'a gelen Tuğçe, Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kızının Samsun'da tedavi olacağını bildiğini ve çok heyecanlı olduğunu belirten Tuğçe Kınaytürk'ün annesi Nilüfer Yılmaz, "Benim kızım 1.5 yıl önce tüpten zehirlenmişti. Ondan sonra Antalya'da 1.5 yıldır tedavi için çok uğraştım. Fakat bir türlü istediğimiz düzeyde tedavi olmadı. Bizi Samsun'dan çağırdılar. İnanıyorum ki burada çok güzel şeyler olacak. Kızımın burada iyileşeceğine inanıyorum. Herkese çok teşekkür ederim. 1.5 yıldır çok acılar çektim. Tek başıma bir şeyler yapmaya çalıştım. Ben anneyim çocuğumu iyileştirmek için kesinlikle pes etmedim. Kızımın sağ tarafı hiç tutmuyordu şuanda sağ tarafını hareket ettirmeye çalışıyoruz. 10 kelime öğretmeye çalıştım. Şuanda biraz biraz konuşuyor. Tabii ki yeterli olmadığını da biliyorum. Bundan sonra daha güzel şeyler olacak. Tuğçe'yi buradan yürüyerek göndereceğiz. Tuğçe her şeyin farkında ve buraya geleceğinden dolayı 3 gündür çok heyecanlı. Eski basketbolcu kızım geri gelecek. Kızım çok güzel basketbol oynuyordu" dedi.

21 yaşındaki Tuğçe Kınaytürk, 2011 yılında girdiği üniversite sınavında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. Isparta'da ev tutan genç kız, 1.5 ay sonra buhar yapmak için ocağa koyduğu suyu unutunca, kaynayan suyun ateşi söndürmesi ile tüpgazdan zehirlendi. Gaz kokusunu duyan komşuları kapıyı kırıp eve girince genç kızı yarı baygın halde buldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Tuğçe, zehirlenmeye bağlı kalp krizi geçirdi. Tuğçe'nin kalbi masajla çalıştırıldı ancak bir süre sonra ikinci kez durdu. Yapılan müdahalelerle Tuğçe, ikinci kez hayata döndürüldü ancak beynine uzun süre oksijen gitmeyen genç kız bitkisel hayata girdi. Ailesi, yoğun bakımda iki ay yaşam mücadelesi veren kızlarından ümidi kestikleri sırada genç kız, yaşama tutunup gözlerini açtı. Hastanede bir süre daha tedavi gören Tuğçe, fizik tedavi görmesi için Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne yatırıldı. Tuğçe'nin anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 22:34 - Son Güncellenme: 2013.04.17 22:34 - HABER MERKEZİ
A