Trump'un eski koruması: 130 dolarlık hamburger borcunu hala ödemedi

Trump'un eski koruması: 130 dolarlık hamburger borcunu hala ödemedi

"Pizza, hamburger, patates kızartması... Hepsi çok sevdiğimiz şeyler..." diyen ve fast food düşkünlüğüyle bilinen ABD eski Başkanı Donald Trump'ın eski koruması Trump'ın McDonald's çizburgerleri için kendisine hala 130 dolardan (yaklaşık bin TL) fazla borcu olduğunu söyledi.

2021.04.05 09:54 - Son Güncellenme: 2021.04.05 09:56 - Dünya
A
Trump'un eski koruması: 130 dolarlık hamburger borcunu hala ödemedi

Üniversiteler Arası Futbol Şampiyonası'nın birincisi olan takımı kabul eden dönemin ABD Başkanı Trump, iki yıl önce yüzlerce misafirine fast food (3 bin dolar tutarında) ikram ederek, "Hükümetin kapanması nedeniyle dışarı çıktık ve parasını benim ödediğim hamburgerleri aldık" diyerek gündeme damga vurmuştu. 

Alkol tüketmediği bilinse de, Trump'ın günde 12 kutu diyet kola içtiği, fast food'a olan düşkünlüğü biliniyor.

"130 DOLAR HAMBURGER BORCUNU HALA ÖDEMEDİ"

Trump için İskoçya'da 2012'ye kadar 5 yıl çalışan eski koruması Kevin McKay, 2008'de Aberdeenshire'da daha sonrasında Trump International golf sahasının inşa edileceği bir araziye yapılan ziyaretten sonra geleceğin başkanı için "20 çizburger ve patates kızartması" satın aldığını söyledi. McKay, Trump'ın kendisine parayı geri ödeyeceğini söylediğini "ama asla yapmadığını" söyledi.

50 yaşındaki McKay, "Onun için çalıştığım zamanın çoğunda 'Kevin, işte sana borcum olan para' diyeceğini düşünmüştüm ama olmadı. Onun için çalışmaya ilk başladığımda makbul bir adam olduğunu düşünmüştüm ama sanırım artık hepimizin gördüğü üzere, Trump sözünün eri değil" ifadelerini kullandı.

Ayda yaklaşık 2 bin sterlin (yaklaşık 22 bin TL) kazanan eski koruma, Trump'ın New York'a dönüş uçuşu için fast food siparişi vermek adına McDonald's'ta durmak istediğini söyledi. McKay "İçlerinde takım elbise giymiş yaklaşık 15 adam olan 6 tamamen karartılmış Range Rover'dan oluşan bir konvoydaydık, dolayısıyla otoparka girdiğimizde bazıları çok şaşırmış olmalı" dedi.

McKay, "Herkesin siparişini aldım, yaklaşık 10 veya 15 Coca-Cola'yla 20 kadar çizburger ve patates kızartması. Sanırım Trump patatesle birlikte iki çizburger ve bir diyet kola aldı, her zamanki siparişiydi ve özel jetinde yanına hep McDonald's almak isterdi. Bana toplamda yaklaşık 95 sterline (yaklaşık bin TL) mal oldu ve Trump bana 'Paranı geri alacaksın' dedi. Sonrasında bu para hakkında bir daha konuşmadık. Ondan parayı istemeliydim ama o sıralar boşverdim." dedi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.05 09:54 - Son Güncellenme: 2021.04.05 09:56 - Ali Yaşar
A